Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen

vakantiebeurs

05-03-04: Voorproefje EK-duel tijdens Duitse vakantiebeurs

Het EK-duel tussen Nederland en Duitsland is nu al gestart tijdens de Vakantie- en campingbeurs in Essen (Duitsland). Op de Holland-stand van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) geven vijftien Nederlandse voetbalhelden van 3 tot en met 7 maart een voorproefje op het duel tijdens de aankomende Europese Kampioenschappen. Op een 10 bij 12 meter groot grasveld met een echt voetbaldoel staan vijftien levensgrote zandsculpturen die een aanval tonen van het Nederlandse elftal op het doel van Oliver Kahn. Ook de tainers Rudi Völler en Dick Advocaat zijn `in zand' daar aanwezig om de wedstrijd te `begeleiden'.

56 ton zand
In negen dagen hebben zeven professionele zandcurvers van de Nederlandse organisatie INAXI de vijftien sculpturen gemaakt. De bezoekers zien daar voetbal helden zoals Ruud van Nistelrooy, Edgar Davids, Michael Ballack en Miroslav Klose in de laatste scene, waarbij Roy Makaay alleen voor het doel van Oliver Kahn staat. Het spel wordt geleid door de Italiaanse scheidsrechter Colina.

120.000 bezoekers
Naast het bekijken van dit historisch duel, kunnen de bezoekers uiteraard ook informatie over Holland over Kust-, familie- en actieve vakanties verkrijgen op de Holland-stand. De beurs `Reise/Camping Essen' trekt meer dan 120.000 bezoekers waaronder ook vele Nederlanders. De beurs is nog tot zondag a.s. tussen 10.00 en 18.00 uur geopend. De Holland-stand staat in hal 10.