Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 5 MAART TUSSEN 20.00 EN 21.00 OP 747 AM

Vrijdag 5 maart is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma voor moslimjongeren.

Hajar en Daan is de titel van het laatste boek van Robert Anker. Hij beschrijft de onmogelijke liefde tussen een docent en een 17-jarige Marokkaanse leerling en laat hierbij en passant zaken als cultuurverschillen, hoofddoekjes en 11 september aan de orde komen. Naast schrijver is Anker docent Nederlands en hij legt in WATNOU..?! uit in welke mate het boek autobiografisch is en of en hoe zijn kijk op moslims is veranderd. Enkele moslimleerlingen van hem zijn ook aanwezig om hun mening over het boek te geven.

Tijdens Ashura herdenken de shi itische moslims de dood van imam Hussein bij Kerbala. Hij was de kleinzoon van de profeet Mohammed en zoon van kalief Ali. We kennen de bloederige beelden van de zelfkastijding uit Iran en Irak, maar hoe wordt het hier in Nederland herdacht?

Na de aardbeving in Marokko gingen velen, ook in Nederland, de straat op om te protesteren tegen de passieve houding van de Marokkaanse overheid. De Riffijnen, Berbers uit het Rifgebergte, beweerden altijd al door de overheid achtergesteld te zijn geweest. Mohamed Amezian heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen Noord-Marokko en de overheid. Hij licht toe in hoeverre de beschuldigingen waar zijn en wat de historische context is.

Tenslotte in WATNOU..?! de column van de week over de aardbeving in Marokko door Moussa Aynan en een live optreden van de hiphopformatie de Monotypes.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!



Ingezonden persbericht