Sligro Beheer NV

PERSBERICHT Den Burg/Veghel, 5 maart 2004

SLIGRO BREIDT VESTIGINGEN-NETWERK FOODSERVICE FORS UIT Sligro Food Group N.V. en V.O.F. Hordifood delen mede dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de overname van de bedrijfsactiviteiten van V.O.F. Hordifood door Sligro B.V.

Hordifood is een bezorgende horecagroothandel in de regio Texel en Noord Holland, met een omzet over het jaar 2003 van ongeveer E 4 mln en 13 medewerkers. De klantenkring bestaat voornamelijk uit algemene en recreatieve horecabedrijven op het eiland Texel en het vaste land van Noord Holland. Sligro zal vanuit het huidige pand van Hordifood te Den Burg een Sligro zelfbedienings- en bezorggroothandel opzetten. Dit wordt de 36e Sligro vestiging in Nederland. De nieuwe locatie te Den Burg past uitstekend in het intensieve uitbreidingsprogramma dat Sligro (foodservice) voor 2004 voor ogen heeft.

De werknemersorganisaties en de overige instanties zijn conform de SER-fusiecode op de hoogte gebracht van de overname van de bedrijfsactiviteiten van V.O.F. Hordifood door Sligro B.V. De overname heeft geen nadelige gevolgen voor de werkgelegenheid.

Naast de nieuwe vestiging te Den Burg heeft Sligro in februari jl. een 9.500 m2 grote vestiging geopend te Den Haag en wordt eind maart in Nieuwegein verhuisd naar een 9.000 m2 grote vestiging. In Gouda is inmiddels begonnen met de uitbreiding van de bestaande locatie welke medio 2004 gereed zal zijn. Verder staan voor 2004 nog op het programma een nieuwe vestiging te Deventer, een verhuizing en uitbreiding te Emmen en wordt in april een regionaal verscentrum te Amsterdam in gebruik genomen alwaar begin 2005 een 13.000 m2 grote zelfbedienings- en bezorglocatie zal openen.

In Sligro Food Group N.V. zijn foodretail- en foodservice bedrijven actief, die zich direct en indirect richten op de totale Nederlandse markt van de etende en drinkende mens. Dit geschiedt volgens een multi-channelstrategie met verschillende verkoop- en distributievormen (zelfbediening en bezorging) en via verschillende distributiekanalen. Sligro Food Group streeft ernaar een constant en beheerst groeiende kwaliteitsonderneming te zijn in al haar activiteiten en voor al haar stakeholders. Over het jaar 2003 is een omzet gerealiseerd van E 1.356 miljoen met een nettowinst van bijna E 45 miljoen. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltimebasis bedroeg 2.746.

Voor nadere informatie:
Sligro Food Group N.V. V.O.F. Hordifood
A. Slippens F.A. Hopman
H. van Rozendaal F.C. Hopman
Tel. 0413-343500 tel. 0222-313057

EINDE PERSBERICHT


---- --