Gemeente Sneek


Start bouwrijp maken Oudvaart

Begin maart 2004 start de gemeente Sneek met het bouwrijp maken van het uitbreidingsplan De Oudvaart. De Oudvaart is een nieuw aan te leggen woongebied in het water. Het komt te liggen tussen de Groenedijk, de Stadsrondweg-Oost en de wijk Stadsfenne - Pasveer. Het terrein wordt opgehoogd met twee meter zand, waardoor het bestaande veenpakket in elkaar wordt gedrukt.

Om een toegang tot de wijk te maken, wordt een minirotonde aangelegd in de Groenedijk ter hoogte van de Gravinneweg. De enige ontsluiting van wijk de Domp is de Gravinneweg. Om de werkzaamheden van de rotonde zo snel mogelijk te laten verlopen en de bewoners van wijk de Domp zo weinig mogelijk overlast te bezorgen, heeft de gemeente besloten tijdens de werkzaamheden een voorlopige bouwweg aan te leggen. Daarmee wordt 8 maart begonnen. Daarna worden kabels en leidingen bij de te maken rotonde verlegd en wordt de rotonde verder afgemaakt.
De rotonde is - net als de brug over de Oudvaart -op 15 mei gereed.

Tijdens de werkzaamheden aan de rotonde beginnen de weg- en waterbouwers met het bouwrijp maken van het plan De Oudvaart.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 4-3-2004