Petroplus International N.V.

Published: 08:25 05.03.2004 GMT+1 /Source: Petroplus International NV /AEX: PETRP /ISIN: NL0000376937

Petroplus, BG en Petronas ondertekenen gezamenlijk additionele documenten voor de vloeibaar aardgas (LNG) terminal in Wales

Op 19 december 2003 kondigde Petroplus International NV ("Petroplus") aan dat ze een intentieverklaring (Letter of Intent: LoI) had getekend met Petroliam Nasional Berhad ("Petronas") met betrekking tot samenwerking bij de ontwikkeling van haar geplande importterminal voor vloeibaar aardgas in Milford Haven in Wales. Petroplus en BG Energy Holdings ("BG"), een dochteronderneming van de BG Group, tekenden op 12 november 2003 een intententieverklaring (Memorandum of Understanding) met betrekking tot het project in Milford Haven.

Petroplus kondigt vandaag aan dat het verdere stukken heeft ondertekend met Petronas en BG, zoals voorzien in de LoI met Petronas. De stukken bevatten een intentieverklaring (Heads of Agreement) met Petronas die de uitgangspunten, zoals vastgelegd in de LoI, aanvult en uitbreidt. Petroplus ziet deze gebeurtenis als weer een belangrijke mijlpaal in de verdere ontwikkeling van het Milford Haven project, die volgens plan verloopt om het eerste gas aan het Verenigd Koninkrijk te leveren in het vierde kwartaal van 2007.