RODAMCO ASIA/ING REAL ESTATE

Voorgenomen bod op Rodamco Asia

Niet bestemd voor bekendmaking, publicatie of verspreiding, in zijn geheel of gedeeltelijk, in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australie of Japan.

Deze aankondiging en hieraan gerelateerd materiaal vormt geen bod op aandelen in Rodamco Asia N.V. maar de verwachting is dat, zoals in dit persbericht wordt uiteengezet, te zijner tijd een bod wordt uitgebracht.

GEZAMENLIJK PERSBERICHT (vertaling) EN PERSUITNODIGING VOORGENOMEN BOD OP RODAMCO ASIA

ING Real Estate is voornemens een aanbevolen bod van EUR 18,00 per aandeel in contanten uit te brengen op alle uitgegeven en uitstaande aandelen van Rodamco Asia N.V.

Vanmorgen om 11.00 uur wordt een gezamenlijke PERSCONFERENTIE gegeven in het World Trade Center (zaal Potsdammerplatz / zaal 6), Strawinskylaan 77, Amsterdam. De conferentie wordt voorgezeten door Ton de Boer, CEO van Rodamco Asia en George Jautze, General Manager van ING Real Estate.

Den Haag en Rotterdam, vrijdag 5 maart 2004 - Rodamco Asia en ING Real Estate maken vandaag bekend dat ING Real Estate (B) B.V. of één van haar groepsmaatschappijen ('ING Real Estate') voornemens is een aanbevolen openbaar bod uit te brengen van EUR 18,00 (cum dividend) per aandeel in contanten, voor alle uitgegeven en uitstaande aandelen van Rodamco Asia N.V. ('Rodamco Asia'). Beide partijen maken verder bekend dat de verwachting gerechtvaardigd is dat overeenkomst zal worden bereikt over de voorwaarden en afspraken van het voorgenomen openbaar bod.

De verwachte biedprijs van EUR 18,00 impliceert een premie van ongeveer 7,1% ten opzichte van de laatste handelskoers van EUR 16,80 per Rodamco Asia aandeel op 4 maart 2004 (Euronext Amsterdam) en 19,8% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers over de afgelopen twaalf maanden.

Vergeleken met de net asset value ('NAV') van Rodamco Asia is het bod 1.0% hoger dan de laatst gepubliceerde NAV op 30 November 2003 van EUR 17,82 per aandeel en 1,3% hoger dan de NAV van 30 November 2003, rekening houdend met de wisselkoersen tot 3 maart 2004, van EUR 17,77 per aandeel.

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Rodamco Asia steunen het voorgestelde bod en zullen het ter acceptatie aanbevelen aan de aandeelhouders van Rodamco Asia. Ook de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van ING Group hebben het voorgenomen bod goedgekeurd.

Motivatie

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Rodamco Asia zijn van mening dat het voorgenomen openbaar bod met de voorgenomen biedprijs investeerders een aantrekkelijke waardering voor hun investering geeft. Daarnaast wordt ING Real Estate gezien als een natuurlijke partner voor Rodamco Asia, vanwege haar sterke internationale oriëntatie en vooruitzichten. Met ING Real Estate als nieuwe aandeelhouder wordt Rodamco Asia een geïntegreerd onderdeel van een mondiaal opererende vastgoedonderneming met snel groeiende activiteiten in de Aziatische regio.

Met de overname van Rodamco Asia wil ING Real Estate de groei van haar activiteiten in de Aziatische regio versnellen. De combinatie van beide portefeuille's en de daaruit voortvloeiende investeringsproducten, creëren een uitstekende mogelijkheid om de gecombineerde organisatie bij institutionele en particulieren investeerders, in de regio en internationaal, breder te positioneren.

Ton de Boer, CEO van Rodamco Asia: 'Rodamco Asia is al geruime tijd volledig geïnvesteerd. De investeringskansen die wij voortdurend zien kunnen we tot op heden onvoldoende benutten. Het openbaar bod van ING Real Estate zal deze beperkingen grotendeels wegnemen en tegelijkertijd een aantrekkelijke exit mogelijkheid bieden aan onze aandeelhouders, die tot nu met deze belemmering geconfronteerd zijn.

Jan Doets, CEO van ING Real Estate: 'ING Real Estate verwacht goede kansen voor de verdere groei van haar activiteiten in Azië. De overname van Rodamco Asia stelt ING Real Estate in staat de kennis en het netwerk van beide bedrijven te combineren. Dit resulteert in een sterk en ervaren platform dat van grote waarde is voor onze Aziatische en internationale klanten'.

Kernpunten van de transactie


1. ING Real Estate zal een openbaar bod uitbrengen op alle uitgegeven en uitstaande aandelen van Rodamco Asia wanneer aan bepaalde voorwaarden zal zijn voldaan, waaronder een 'satisfactory confirmatory due diligence' door ING Real Estate en er geen significante veranderingen in de relevante wisselkoersen ten opzichte van de Euro gedurende de 'confirmatory due diligence' hebben plaatsgevonden.
2. Als het voorgenomen bod wordt uitgebracht, zal het gestand doen van een dergelijk bod geschieden onder bepaalde gebruikelijke voorwaarden, waaronder (i) de voorwaarde dat ten minste 95% van het uitstaande en geplaatste kapitaal van Rodamco Asia wordt aangeboden en (ii) de noodzakelijke goedkeuringen van toezichthoudende autoriteiten zijn verkregen.

3. De biedprijs van EUR 18,00 per aandeel in contanten is inclusief het dividend per aandeel over het financiële jaar eindigend op 29 februari 2004 (cum dividend). Indien het bod door ING Real Estate gestand wordt gedaan nadat de aandelen van Rodamco Asia als ex-dividend zijn genoteerd, zal de biedprijs overeenkomstig worden aangepast om een biedprijs ex-dividend weer te geven.
4. Nadat het bod gestand is gedaan zullen ING Real Estate en Rodamco Asia zo snel mogelijk stappen ondernemen om de notering van Rodamco Asia aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam, de Frankfurt Stock Exchange (Officiële Markt - Amtlicher Handel) en de Marché Libre van Euronext Paris te beëindigen.

5. Na het slagen van het openbaar bod, zijn ING Real Estate en Rodamco Asia voornemens gezamenlijk een herstructurering van de vastgoedportefeuille van Rodamco Asia door te voeren.
6. In de komende weken zullen Rodamco Asia en ING Real Estate verdere stappen ondernemen om het openbaar bod te finaliseren. Het biedingsbericht zal, naar verwachting, uiterlijk op 5 april 2004 verkrijgbaar worden gesteld. Op of rond 20 april 2004 zal Rodamco Asia een Bijzondere Aandeelhoudersvergadering (BAVA) bijeenroepen waar het openbaar bod besproken zal worden zulks in overeenstemming met het 'Besluit toezicht effectenverkeer 1995'.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM), Euronext Amsterdam N.V., andere relevante beurzen en De Nederlandsche Bank (DNB) zijn reeds over het voorgenomen openbare bod geïnformeerd.

In verband met het voorgenomen openbaar bod treedt ING Investment Banking op als adviseur voor ING Real Estate en treden Lehman Brothers en Kempen & Co gezamenlijk op als adviseurs van Rodamco Asia.

Dit bericht is een openbare aankondiging zoals bedoeld in Artikel 9b lid 1 juncto Artikel 9b lid 2a van het 'Besluit toezicht effectenverkeer 1995'.

De Engelse versie van dit persbericht gaat te allen tijde voor de in andere talen vertaalde versies.

Het bod wordt niet gedaan in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australie of Japan, en kan in of vanuit het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australie of Japan niet worden geaccepteerd. Bovendien wordt het bod niet gedaan, direct noch indirect, in of naar de Verenigde Staten, noch via enig ander middel (inclusief, zonder beperking, door middel van fax of elektronische verzending, telefoon of internet) van handel tussen staten of buitenlandse handel, noch door middel van faciliteiten van een effectenbeurs, en het bod kan niet worden geaccepteerd via een dergelijk gebruik, middel of zulke faciliteiten. In verband hiermee worden exemplaren van dit document en hieraan gerelateerd materiaal niet per post verstuurd of anderszins verspreid, en dienen ook niet te worden verstuurd of anderszins verspreid, in of naar de Verenigde Staten. Bewaarnemers, nominees, trustees en personen die dit document of hieraan gerelateerd documentatie ontvangen, dienen deze beperkingen in acht te nemen en dienen dit document of hieraan gerelateerd documentatie niet in of naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australie of Japan te versturen of te verspreiden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

RODAMCO ASIA

Schutz Lee (Ms)
Investor and Media Relations Manager
Tel: + 65 98268153
E-mail: Schutz.lee@rodamco-asia.com

Charles Huijskens (Mr)
Huijskens & Istha, Corporate & Financial Communications Tel.: +31 20 685 5955
E-mail: charles@huijskens-istha.nl

ING REAL ESTATE

René de Sévaux (Mr)
Corporate Communications Manager
Tel: + 31 70 341 84 74
rene.de.sevaux@ingrealestate.com

Over Rodamco Asia

Rodamco Asia NV is een onafhankelijke, self-managed, pan-Aziatische onroerendgoed beleggingsmaatschappij gevestigd in Rotterdam. De Vennootschap belegt rechtstreeks in, en voert actief beheer over, een gespreide portefeuille van eersteklas onroerendgoedbeleggingen in diverse groeiende en dynamische marktsegmenten door heel Azië.

Op dit moment heeft Rodamco Asia beleggingen in kantoren, woningen/service-appartementen, winkels/winkelcentra en infrastructuur/bedrijfsruimten in China, Indonesië, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Zuid-Korea en Thailand. Per 30 November 2003 had de portefeuille een waarde van EUR 779 miljoen en een gemiddelde bezettingsgraad van 90.7%.

De aandelen Rodamco Asia zijn genoteerd aan de effectenbeurzen van Amsterdam, Frankfurt en Parijs.

Over ING Real Estate

ING Real Estate is een internationaal opererende vastgoedonderneming, actief op het gebied van vastgoed investment management, vastgoedontwikkeling en -financiering. ING Real Estate is onderdeel van ING Groep, een internationale financiële dienstverlener met meer dan 115.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 60 landen.

De focus van ING Real Estate ligt op haar klantgerichtheid en het creëren van optimale aandeelhouderswaarde, door gebruik te maken van alle aanwezige kennis en ervaring op het gebied van vastgoed. De kracht van ING Real Estate ligt in het uitgebreide professionele netwerk en het uitstekende track record. ING Real Estate is actief op het gebied van woningen, winkels, kantoren, parkeren en logistieke voorzieningen.

Het bedrijf behoort tot de drie grootste vastgoedondernemingen in de wereld met kantoren in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Singapore, China, Australië en de Verenigde Staten.

Over ING Real Estate Investment Management

ING Real Estate Investment Management houdt zich al meer dan 40 jaar bezig met de opzet en het beheer van internationale vastgoedportefeuilles. Inmiddels beheert ING Real Estate Investment Management 30 vastgoedfondsen en bedraagt het beheerd vermogen ruim EUR 27 miljard in Europa, Azië, de Verenigde Staten en Australië. De kennis en ervaring van lokaal gevestigde asset managers en onderzoekers vormen de basis voor de performance van de fondsen, waarbij risico's worden afgezet tegen samenstelling van de portefeuille, het vastgoed en macro-economische ontwikkelingen.

ING Real Estate Investment Management's filosofie is gebaseerd op aantrekkelijke risico-rendementsverhouding. De beschikbare kennis en ervaring op het gebied van vastgoedbeleggingen wordt beschikbaar gesteld aan klanten via discretionair beheer van vastgoedportefeuilles en via vastgoedfondsen.


05 mrt 04 08:24