Politie Friesland

Politieberichten van 4/3 (13.00) t/m 5/3 (07.00)

Fryslân 05-03-2004 - Voor informatie kunt u, op werkdagen, tussen 07.00 en 15.00 uur, contact opnemen met het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 - 8844.

Burgum: winkeldief aangehouden
Donderdag om 15.45 uur werd een 31-jarige inwoner van Burgum aangehouden in een winkel aan de Schoolstraat. De man had een pakje sigaretten uit een schap gepakt en was vervolgens weer de winkel ingelopen. Hier werd het pakje sigaretten opengemaakt. Bij de kassa gekomen rekende de verdachte alleen twee blikjes bier af en niet het pakje sigaretten. Hierop is de man door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De man ontkende de zaak. Met een transactievoorstel van 150 euro kon hij even later het bureau weer verlaten.

Leeuwarden: controle
Donderdag tussen 18.00 en 22.00 uur is op de Voorstreek een fietsverlichtingscontrole gehouden. Hierbij zijn 49 bekeuringen uitgeschreven. Verder is zevenmaal bekeurd voor overtreding van het parkeerverbod, vijfmaal voor parkeren op de stoep, eenmaal voor bierdrinken op straat, eenmaal voor het bellen tijdens het rijden en eenmaal voor het niet dragen van de gordel.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdag tussen 11.00 en 23.45 uur is ingebroken in een woning aan de Franekerstraat. Men kwam binnen door een raam te forceren. Gestolen werd een digitale camera en wat kleingeld. Aangifte is gedaan door een 30-jarige inwoner van Leeuwarden. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Joure: gewapende overval en getuigenoproep
Donderdag omstreeks 20.00 uur is een gewapende overval gepleegd op een winkel aan de Sinnebuorren. Twee mannen drongen de zaak binnen op het moment dat het personeel net aan het afsluiten was. Een overvaller bedreigde het personeel met een op een pistool gelijkend voorwerp. Waarschijnlijk zijn de overvallers gestoord, waardoor zij onverrichter zake, vermoedelijk ook zonder buit, het pand weer hebben verlaten. De twee zijn er lopend vandoor gegaan, vermoedelijk in de richting van de Midstraat. De politie heeft de omgeving afgezet en met zes wagens de omgeving afgezocht. Ook werd een speurhond ingezet. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.
Buiten de zaak hebben de twee verdachten een wat ouder, kalende man vastgegrepen, die stond bij een geparkeerde auto. De politie komt graag in contact met deze man op het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 8844.