Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave donderdag 4 maart 2004

* MINDERJARIGEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - De afdeling Zedenzaken van district Rotterdam-West heeft 16 minderjarige jongeren uit Rotterdam aangehouden verdacht van diverse misdrijven. Een gedeelte van deze groep pleegde vanaf de zomer 2003 in wisselende samenstellingen meerdere zedenmisdrijven. De leeftijd van de slachtoffers varieerde van 13 tot en met 15 jaar.
Tevens wordt de gehele groep verdacht van het plegen van een tiental berovingen, inbraken en bedreigingen. Bij de aanhoudingen en huiszoekingen werden in totaal elf neppistolen in beslag genomen. Van de 16 aangehouden jongeren werden zes knapen in bewaring gesteld.
(Persofficier van Justitie.)


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield donderdagmorgen tussen zeven uur en kwart over acht op de Statenweg, Westzeedijk en Tjalklaan snelheidscontroles.
Op de Statenweg lapten 20 van de in totaal 790 passerende autobestuurders de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 83 km/uur.
Op de Westzeedijk overschreden tien van de in totaal 690 passerende autobestuurders de 50-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur.
Op de Tjalklaan reden 11 van de in totaal 797 passerende automobilisten harder dan '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 73 km/uur.


* GETUIGENOPROEP SCHIETPARTIJ
(Zie ook persbericht zaterdag 28 februari)
ROTTERDAM - Zaterdagochtend 28 februari omstreeks half zes vond een schietpartij plaats in de Karel Doormanstraat. Door nog onbekende oorzaak kregen twee groepen ruzie met elkaar. Er ontstond een vechtpartij waarbij werd geschoten. Een aantal mannen raakte hierbij gewond.
De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar getuigen van deze schietpartij. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van district Rotterdam-Centrum via 0900-8844, lokaal tarief.


* SNELHEIDSCONTROLE
BERKEL EN RODENRIJS - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdagmiddag op de Rodenrijseweg, Esdoornlaan, Oostersingel en Planetenweg een snelheidscontrole. Tussen één uur en kwart voor vier werden veertien processen-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de maximum snelheid. Tevens werden drie bekeuringen uitgeschreven voor het onnodig claxonneren en het niet handsfree-bellen.

Ochtenduitgave donderdag 4 maart 2004
collega's van de Afdeling Bijzondere Wetten en medewerkers van Brandweer, DCMR, Eneco, Gemeentelijke Belastingdienst en met het busje in elkaars gezicht met alle gevolgen van dien. Het
Zoutelandehoeve fietsend veertienjarig meisje uit Vlaardingen en geld uit de cafékassa nam de dader in nog onbekende richting de uitgeschreven voor het niet goed aanbieden van huisvuil. Uit