Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - Edenaar aangehouden voor verboden wapenbezit
Publicatiedatum: 05-03-2004

De politie heeft donderdagmiddag op de Horalaan in Ede een 21-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Bij de verdachte is een zogenoemd gaspistool aangetroffen en in beslag genomen. Ook een hoeveelheid bijbehorende knalpatronen zijn in beslag genomen. Bij een onderzoek in de woning van de verdachte werden later nog twee messen aangetroffen die eveneens in beslag werden genomen.

De politie kwam de man op het spoor nadat verontruste passanten even na het middaguur de politie waarschuwden nadat ze gezien hadden dat er in de bossen aan de Horalaan een man liep die met een vuurwapen aan het schieten was. Een achttal agenten ging direct op onderzoek uit. In het bos werd de man niet aangetroffen. Enkele getuigen verklaarden dat ze de man hadden zien weglopen in de richting van een nabij gelegen bedrijf. Toen de agenten daar met het opgegeven signalement gingen informeren troffen zij de verdachte aan. In zijn personeelskastje werd het gaspistool met daarin knalpatronen aangetroffen. Bij een daaropvolgend onderzoek in de woning van de verdachte Edenaar werd de rest van de wapens en munitie aangetroffen en in beslag genomen. De Edenaar bekende zojuist in het bos geschoten te hebben en verklaarde het pistool van een kennis te hebben gekocht om zich te kunnen verweren. Na het verbreken van een relatie zou hij volgens zijn zeggen zijn bedreigd. Het gaspistool is overigens een wapen waarmee geen kogels kunnen worden afgevuurd, alleen knalpatronen al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld traangas. Dergelijke wapens zijn verboden omdat ze onder meer voor bedreiging geschikt zijn. De Edenaar is na verhoor heengezonden met een dagvaarding. Binnenkort zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in het district

Publicatiedatum: 05-03-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag snelheidscontroles gehouden in Otterlo, Hoenderlo, Ederveen en Wageningen. Daarbij werden in totaal 93 hardrijders geflitst. De meeste overtredingen, 66 stuks, werden geconstateerd bij de controle op de Rijksweg in Ederveen. Daar werd ook de hoogst gemeten snelheid vastgesteld: 112 km/u waar 80 is toegestaan.
In Otterlo werd tussen 07.45 en 12.35 uur gecontroleerd op de Apeldoornseweg (8 overtredingen onder 1810 passanten). Op de Delenseweg in Hoenderlo werd gecontroleerd tussen 07.45 en 08.10 uur (1 overtreding op 110 passanten). In Wageningen controleerde het VHT tussen 15.00 en 21.00 ruim 3300 passanten, waarvan 18 harder reden dan de voorgeschreven 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid daar bedroeg 111 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606