Digitale Gemeente Houten

Sophie van der Heijden voorleeskampioen Houten

vrijdag 5 maart 2004 - Bron: Openbare Bibliotheek Houten

In een bomvolle raadzaal, gevuld met ruim 250 fans, lazen vrijdag 5 maart 9 kinderen uit Houten, Driebergen, Doorn en Odijk voor uit hun favoriete boek. Deze voorlezers zijn de winnaars van de voorleeswedstrijd op hun school, gehouden onder de kinderen van groep 7 en 8. Deze regionale voorleeswedstrijd werd georganiseerd door Bibliotheek Houten.

De jury, bestaande uit de heer Ad Bergsma (kinderboekenschrijver), Mevr. Tanja Vermeeren (kinderboekenspecialist van Boekhandel Wijs) en Burgemeester Lamers van Houten, had de moeilijke taak uit al deze voorleeskanjers één winnaar aan te wijzen. Terwijl de jury zich het hoofd brak over het juryrapport, werden de deelnemers en hun fans getrakteerd op een Ren-je-rot-spel, waarbij zij vragen moesten beantwoorden over boek en bibliotheek.

Uiteindelijke winnaar deze middag werd Sophie van der Heijden van basisschool De Brug uit Houten. Zij las een fragment voor uit "Het geheim van Lena Lijstje" van Francine Oomen.

Naast de oorkonde en de boekenbon wint Sophie deelname aan de volgende, Provinciale Voorleesronde op woensdag 31 maart in theater De Speeldoos in Baarn. Daar zal zij het opnemen tegen de overige regionale kampioenen. De jury was zeer tevreden over het stemgebruik van Sophie; zij las met duidelijke stem haar spannende fragment rustig voor.

Goede tweede werd Margo Uyterwaal van basisschool Ridderspoor uit Houten. Zij had zich goed ingeleefd in haar boekfragment. De derde prijs was voor Dionne van der Woude van de Regenboog uit Houten, die ook tijdens onrust in de zaal haar fragment rustig bleef voorlezen. De tweede en derde prijs bestond uit een leeslampje, wat aan een boek vastgemaakt kan worden, zodat ook in de nachtelijke uren nog genoten kan worden van mooie boekfragmenten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).