Ingezonden persbericht


Persbericht

Van Kraftwerk tot FUNpark

Hennie van der Most begint aan nieuw kunststukje

MEPPEN (D) ­ In Meppen, vlak over de grens bij Zwartemeer, bouwt ondernemer Hennie van der Most uit Slagharen een groot FUNpark. In en om de in 2000 gesloten energiekrachtcentrale verrijst een groots opgezet sport- en lawaaicentrum. Het zestig hectare grote FUNpark biedt 75 tot honderd mensen werk. Van der Most denkt over drie jaar de attracties al in gebruik te kunnen nemen. Met het inrichten van het terrein is een investering van enige tientallen miljoenen euro's gemoeid.

In de grote koeltoren komt een hotel, een Wellness Centrum annex saunacomplex, verschillende kermisattracties en een discotheek. Rondom de koeltoren worden een wildwater-kanobaan, een Jetskibaan, een waterskibaan, een duiktoren, een kartbaan, een 4WD baan, een quadbaan, een motorcrosscircuit en een dragracing baan aangelegd. Ook ligt het in de bedoeling een schietbaan, waar op kleiduiven kan worden geschoten, aan te leggen. Daarnaast komen er mogelijkheden tot bungy jumpen, abseilen van hoogtes tussen 25 en 100 meter en het beklimmen van de 130 meter hoge buitenwand van de koeltoren. Tevens wordt een camping ingericht

De nieuwste aanwinst van Van der Most, die ook eigenaar is van miljoenenprojecten als De Koperen Hoogte in Nieuw-Leusen, Speelstad Oranje in Smilde, De Smelt in Assen, het Preston Palace uitgaanscentrum in Almelo en het Kalkar project Kernwasser Wunderland in Duitsland, kent een overnachtingcapaciteit van 400 tot 600 slaapplaatsen. Er worden jaarlijks 150.000 bezoekers verwacht.

Het stadsbestuur toonde zich bijzonder in haar nopjes met de komst van Herr Van der Most naar Meppen. De bestuurders denken dat vooral het toerisme een enorme impuls krijgt. Doordat het laatste stuk van de autobahn A31 volgend jaar gereed komt wordt er ook meer bedrijvigheid en werkgelegenheid verwacht. Van der Most kreeg symbolisch de sleutel van het Kraftwerk overhandigd.

In zijn toespraak gaf Hennie van der Most liet nog fijntjes weten dat hij het liefst een dergelijk project in Nederland was begonnen. ,,Maar ik loop al tien jaar lang altijd tegen problemen aan om iets voor elkaar te krijgen. In Meppen waren we het binnen een half jaar eens.''

Vervolgens vertelde hij graag in bestaande gebouwen te werken. ,,Iets nieuws bouwen ligt me niet zo. Het fijne van de koeltoren in Meppen is, dat ik nu geen klimwand meer hoef te bouwen.'' Met die opmerking kreeg de ondernemer uit Nederland de Duitse lachers op zijn hand. Vervolgens onthulde hij de naam van het FUNpark. FUN staat daarbij voor Fantastisch, Unvorstelbar en Nog nooit vertoond.

Henk Kroezen

Kroezen tekst & communicatie
Wilhelminastraat 49-b
7811 JE EMMEN
Tel: 0591 - 653944
Fax: 0591 - 645312
E-mail: info@kroezentekst.nl
Internet: www.kroezentekst.nl