Politie Noord- en Oost Gelderland


5 Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


5 maart 2004


Onderwerp: grote brand in meubelfabriek


Vanavond heeft een felle uitslaande brand een deel van en meubelbedrijf op het industrieterrein Eekterveld in Vaassen in de as gelegd. Het vuur werd door tientallen brandweerlieden bestreden en het nablussen zal nog enige uren duren. Over de oorzaak en de omvang van de schade is nog niets bekend.


De brand werd omstreeks 17.25 uur gemeld en woedde in het fabrieksgedeelte. Bij de komst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het pand en er werd direct opgeschaald naar een grote brand. Zo'n 60 brandweerlieden van Vaassen, Epe, Elburg en Apeldoorn ondersteund door twee hoogwerkers, een grootwatertransport uit Zutphen en Deventer bestreden de vuurzee.Het water voor het grootwatertransport werd uit de Grift en het Apeldoorns Kanaal gehaald.


Om 20.20 uur kon de brandweer het sein "brand meester" geven en mede dankzij een brandwerende muur bleef het vuur beperkt tot het productiegedeelte. Het magazijn en kantoren liepen de nodige rook en roetschade op.


Trieste bijkomstigheid is, dat het vorige bedrijfspand in 2001 in vlammen opging en dit nieuwe pand over enkele maanden feestelijk zou worden geopend. Men was inmiddels al wel met de productie begonnen, maar de nieuwbouw was nog niet volledig voltooid.


De omvang van de schade en de oorzaak zijn nog niet bekend.


Einde bericht.


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --