Koninklijke Ahold


05/03/04

Ahold en Cencosud bereiken overeenstemming over voorwaarden voor verkoop Disco

Zaandam, 5 maart 2004 Ahold maakte vandaag bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met de Chileense retailer Cencosud S.A. over de voorwaarden van de verkoop van haar controlerend belang in de Argentijnse supermarktketen Disco S.A.

Naar verwachting zal de transactie afgesloten worden voor het einde van het jaar. De transactie is onderhevig aan bepaalde voorwaarden, waaronder de goedkeuring van lokale anti-trustautoriteiten en dat er geen rechterlijke uitspraak of bepaling is die de verkoop van de Disco-aandelen aan Cencosud verbiedt. Bepaalde Argentijnse en Uruguayaanse vonnissen die de verkoop van Disco-aandelen door Ahold mogelijk kunnen verbieden, zijn momenteel van kracht. Deze zullen, indien van toepassing, opgeheven moeten worden voordat de transactie afgesloten kan worden. De waarde van de onderneming Disco bedraagt circa USD 315 miljoen, welke onderhevig zal zijn aan correcties op werkkapitaal en nettoschuld tot en met de datum van afronding.

Cencosud heeft belangen in vastgoed, doe-het-zelfwinkels (DHZ) en hypermarkten in Chili en Argentinië. Het bedrijf exploiteert 12 hypermarkten en 23 DHZ winkels in Argentinië. Cencosud verwierf Aholds belang in de Chileense supermarktketen Santa Isabel in juli 2003.

Theo de Raad, als lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Latijns-Amerika en Azië, verklaarde: Ahold is zeer tevreden over het akkoord met Cencosud over de voorwaarden van de verkoop van deze activiteiten. Wij zijn ervan overtuigd dat Cencosud het traditie van kwaliteit en service zal voortzetten, waar Disco bekend om staat.

De verkoop van Aholds activiteiten in Argentinië is onderdeel van Aholds strategie om haar portfolio te optimaliseren en haar financiële positie te versterken door vermindering van de schuldenlast.

In 1998 betrad Ahold de Argentijnse markt. Via een reeks aankopen die gedaan werden tussen 1998 en 2002 vergrootte Ahold haar belang, direct en indirect, tot 99,94%. Ultimo 2003 exploiteerde Disco 236 winkels in Argentinië en had het circa 14.700 medewerkers. De niet-gecontroleerde netto-omzet van Disco over 2003 bedroeg circa ARS 2.355 miljoen (circa Euro 708 miljoen).

Ahold Corporate Communicatie: 075 659 5720


--------------------------------------
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn forward-looking statements in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en het wordt beoogd dat deze vallen onder de zogeheten safe harbors waarin dit effectenrecht voorziet. Deze forward-looking statements bevatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen die betrekking hebben op de verwachte planning van de afronding van de verkoop van Disco, de vordering van Ahold uit hoofde van de verkoop en de mogelijkheden voor Ahold om deze transactie af te ronden. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risicos, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Deze factoren behelsen, maar zijn niet beperkt tot, de onmogelijkheid goedkeuring van de lokale mededingingsauthoriteiten te verkrijgen, dan wel vertragingen van het verkrijgen van goedkeuring, de onmogelijkheid zich (tijdig) te verweren tegen vonnissen die de verkoop van Disco aandelen mogelijk verbieden en overige juridische obstakels die verband houden met de afronding van de transactie, of de onmogelijkheid om te voldoen aan de voorwaarden voor de afronding van de transactie, of vertragingen daarvan, het effect van de aanpassingen in het werkkapitaal en in het bedrag van de netto schuld dat Ahold te vorderen heeft. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Lezers worden geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Voor een meer gedetailleerde toelichting op deze risico's en factoren, wordt verwezen naar Aholds jaarverslag in de "20-F" vorm over haar meeste recente fiscale jaar. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. dat is haar statutaire naam zich onder de naam Royal Ahold of kortweg Ahold.
--------------------------------------