EVD PARTNER IN EXPORT
http://www.evd.nl

EVD ondersteunt Nederlandse tapijtsector in China

Den Haag, 5 maart 2004

EVD ondersteunt Nederlandse tapijtsector in China

Nederland is het derde productieland en de tweede tapijtexporteur ter wereld. Van de totale tapijtexport belandt echter het belangrijkste deel in de landen van de Europese Unie. Ter versterking van de positie van de tapijtindustrie buiten Europa heeft de Vereniging van Nederlandse Tapijtfabrikanten (VNTF) daarom een exportplan opgesteld voor de groeimarkt China. Voor de uitvoering van dit plan heeft de VNTF samenwerking gezocht met de EVD, vanwege haar netwerk in China.

Op dinsdag 3 maart jl. hebben EVD, VNTF en de Nederlandse Consul Generaal te Guangzhou de kick off gegeven voor de samenwerking. Binnen de VNTF werken zes tapijtfabrikanten ten behoeve van de Chinese markt met één identiteit en een speciaal samengesteld complementair productenpakket aan het project mee. De groep presenteert zich deze maand voor het eerst in de Chinese markt tijdens Domotex Asia 2004, een toonaangevende beurs te Shanghai.

De samenwerking kent een uniek karakter vanwege de centrale rol van de brancheorganisatie, het gebruik van het netwerk van de EVD en de inschakeling van de diplomatieke posten in China. Deze aangeboden diensten komen bovenop het pakket van de reeds bestaande dienstverlening ten bate van de exportbevordering.

De essentie van het project Holland Product Promotion is dat de overheid het Nederlandse aanbod in het Chinees op internet aanbiedt en via intensieve webmarketing in China bekend maakt. De informatie op het internet leidt de Chinese bedrijven aldus zonder vertaaldrempels naar het Nederlandse aanbod. Vragen van Chinese potentiële klanten worden opgevangen via het netwerk in China van EVD en het Ministerie van Buitenlandse Zaken en vertaald doorgeleid naar de bedrijven.

Het project zal de kosten die ondernemers moeten maken om de belangrijke Chinese markt te betreden aanzienlijk verlagen. Andere brancheverenigingen hebben ook reeds belangstelling getoond voor deze sectorale samenwerkingsafspraak met de EVD.

Voor meer informatie
EVD afd. Holland Promotie
J.L. Susanna
tel. 070 7787158
e-mail: hp@evd.nl

Voor informatie over de tapijtsector kunt u contact opnemen met VERENIGING VAN NEDERLANDSE TAPIJT FABRIKANTEN
Tel: (026) 327 09 90
www.tapijtnet.nl
E-mail: info@tapijtnet.nl

10 mrt 04 07:02