Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Antwoorden op de kamervragen van de leden Van Dijken en Smits (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de brief van Valys aan mensen met een handicap. (Ingezonden 1 maart 2004)

1
Bent u op de hoogte van de inhoud van de brief en het aanvraagformulier die mensen met een handicap ontvangen om zich in te schrijven voor Valys, voor het bovenregionaal vervoer van mensen met een handicap?

1
Ja.

2
Hoe verklaart u het feit dat mensen nu reeds een vervoerspas van Valys aan dienen te vragen en te betalen, terwijl u de Kamer pas op 19 februari jl. hebt ingelicht over uw voornemens om een contract te sluiten met Transvision, de uitvoerder van Valys?

2
Om te kunnen garanderen dat op 1 april 2004 een nieuw systeem van bovenregionaal vervoer werkt, is het noodzakelijk om de huidige TraXX-pashouders ruim van te voren op de hoogte te stellen van de op handen zijnde wijzigingen.

3
Kunt u zich voorstellen dat de gebruikers van het bovenregionaal vervoerssysteem zich voor een voldongen feit zien gesteld, hoewel er nog geen contract is gesloten en de Kamer zich nog wil uitspreken over uw brief inzake de aanbesteding? Hoe oordeelt u over deze gang van zaken?

3
Het is evident dat per 1 april 2004 een goed functionerend nieuw systeem moet werken. Dit vergt een tijdige voorbereiding.

4
Bent u reeds juridische verplichtingen met Transvision aangegaan met betrekking tot de organisatie van het bovenregionaal vervoer van mensen met een handicap vanaf 1 april 2004? Zo ja, welke?

4
In de lopende aanbesteding zijn reeds de nodige stappen gezet. Zo heb ik u medegedeeld dat ik voornemens ben de opdracht te gunnen aan Transvision. Verder heb ik op 24 februari 2004 aan de Tweede Kamer medegedeeld dat ik hangende het krokusreces géén nieuwe verplichtingen zal aangaan. Hieraan heb ik mij uiteraard gehouden, zodat de definitieve contractondertekening nog niet heeft plaatsgevonden.

5
Bent u bereid om de Kamer vóór 5 maart 2004 de antwoorden op deze vragen te sturen?

5
Ja.


---- --