RED BULL NEDERLAND B.V.

Freestyle snowboarden in hartje Brussel

Red Bull Rail Battle vormt unieke editie van de interland Nederland-Belgie

De Bilt, 16 januari 2003 - Op 6 maart a.s. barst de aloude strijd tussen Nederland en Belgie weer los! Ditmaal niet op het voetbalveld, maar op de trapleuningen van de Mont des Arts in Brussel. Hier, in het hartje van Brussel, strijden freestyle snowboarders tijdens de Red Bull Rail Battle om de prestigieuze eer der Lage Landen.

De eeuwige rivaliteit tussen ''de kaaskoppen' en 'de frietvreters' wordt dit jaar op een wel heel bijzondere manier uitgevochten. Want snowboarden op een trapleuning vormde nog nooit eerder het strijdtoneel tussen de twee lage landen. Veertien toppers uit zowel Nederland als Belgie binden hun board onder, om het publiek te trakteren op hun meest spectaculaire tricks. Elk team wordt bijgestaan door een captain en beoordeeld door een vakkundige jury.

Namens Oranje reizen David van Gessel, Tijs Goossens, Erik van Kammen, David Mol, Jody Koenders, Joris Engel en Cheryl Maas, de enige dame in het gezelschap, af naar Brussel. Vanaf 13u start de strijd op 'Mont des Arts', waar op de trappen een speciaal railparcours wordt aangelegd, voorzien van de nodige sneeuw.

Om het publiek warm te houden en de riders aan te moedigen om tot het uiterste te gaan, zorgen diverse DJ's en bands voor de nodige 'breaks and beats'. Namens Nederland zorgt de bekende band Green Lizard voor het Oranje-tintje. De prijsuitreiking om 17u15 wordt opgeluisterd door een trialbike demonstratie, waarin meervoudig wereldkampioen Kenny Belaey (Be) zijn Nederlandse concurrent en Red Bull-atleet Patrick Smit uitdaagt.

Noot aan de redactie,