Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DE GIRAF ­ LIVE ON STAGE

Van Dik Hout live in De Giraf

EMMEN ­ Van Dik Hout, één van Nederlands beste bands, treedt zaterdag 6 maart op in hotel- en congrescentrum De Giraf in Emmen. In het voorprogramma staat de Emmense formatie Carbon. Het optreden van Van Dik Hout is het enige in Drenthe. Onder de noemer De Giraf ­ Live on Stage is dit na Bløf en de Sixties Nacht Emmen, alweer het derde grote concert dit jaar in De Giraf.

Met de debuutsingle Stil In Mij ging Nederland in 1994 direct overstag en sindsdien is Van Dik Hout niet meer weg te denken. Stil In Mij is onlangs nog door lezers van OOR en luisteraars van Radio 3 is gekozen tot 'Beste Nederlandse Nummer Ooit'. Andere hits van Van Dik Hout zijn Mijn held zijn, Met andere ogen, Laat het los, Voel dat ik leef, De keuzes die je maakt, De stilte valt zo hard, Dromendief en de live-klassieker Stap voor stap.

Opmerkelijk was de samenwerking tussen Van Dik Hout en Acda & De Munnik. Als De Poema's hadden ze veel succes met Zij maakt het verschil en Mijn houten hart. Eind vorig jaar deden De Poema's een aantal uitverkochte afscheidsconcerten in de Heineken Music Hall.

In het voorprogramma treedt Carbon uit Emmen op. Carbon is een jonge, dynamische (rock-)band die bestaat uit Henri Kuipers (leadzang en gitaar), Ivo Menzen (bas), Tim Vriesema (drum, percussie en zang), Tim Thedinga (toetsen en zang) en oprichter Olaf de Groote (gitaar en zang). Het laatstgenoemde bandlid is tevens oprichter van Carbon. Pas geleden werd Nothing to Fear de eerste cd van Carbon gepresenteerd. De productie kwam tot stand onder leiding van Skik-drummer Marlen Davers.

Kaarten voor het concert op zaterdag 6 maart zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Giraf, de kantoren van Dagblad van het Noorden in Emmen, Assen en Hoogeveen en CD Center in Emmen. Kaarten kosten 20 euro per stuk. Met inlevering van de bon uit Dagblad van het Noorden 17 euro. De zaal is open om 20.00 uur. Het voorprogramma begint om 21.00 uur.



Ingezonden persbericht