Ingezonden persbericht


Koken en wijnproeven in Zeeland

In 2004 kan weer gezellig en lekker worden gekookt in Toeristisch Centrum Oranjezon, Schoolstraat 4, 4356 BX oostkapelle. Ook staat kennis van wijnen, proeven en beoordelen op het programma. De docenten zijn Han Sesseler en Corné Rasenberg.

Han Sesseler.
Han volgde de Hogere Hotelschool in Lausanne. Ze was werkzaam in meerdere vooraanstaande hotels en runde vele jaren een eigen toko 'Toko Han'. Daarnaast legde ze zich toe op het geven van kooklessen. Dit deed ze in combinatie met Toko Han en ze werkte lange tijd als kok op Allerhande -- kookscholen op verschillende plaatsen in het land. In Toeristisch Centrum Oranjezon begeleidt ze kooksessies voor individuele inschrijving en voor groepen. Ze doet dit met veel plezier en enthousiasme.

Corné Rasenberg.
Corné heeft als kok in verschillende gerenommeerde hotels gewerkt. Tot voor kort was hij Chef de cuisine en Food & Beverage Manager in Badhotel Domburg. Momenteel is hij docent aan het ROC Middelburg. In 2003 behaalde hij het diploma registervinoloog.

Koken en wijnproeven voor liefhebbers.
In de ruime leskeuken van Toeristisch Centrum Oranjezon staat iedere deelnemer zelf achter het fornuis. De gerechten worden bereid in groepjes van 4 personen. De kok bespreekt de receptuur, demonstreert zonodig, verklapt keukengeheimen en kijkt tijdens het koken over de schouders van de deelnemers mee. Na de bereiding van de gerechten wordt plaats genomen aan een feestelijk gedekte tafel om gezellig en in alle rust te genieten van de culinaire prestatie. Aan tafel worden passende wijnen geserveerd.

In de lessen die Corné Rasenberg begeleidt wordt speciaal aandacht besteed aan de combinatie van wijn en gerecht. Per gerecht worden twee wijnen geproefd en beoordeeld.

Kooksessies voor groepen.
Voor groepen worden speciale kooksessies georganiseerd. Thema, datum en tijd worden in overleg vastgesteld. Een culinair programma is heel gezellig voor groepen die tijdens een uitstapje actief bezig willen zijn. Vele familie- en vriendengroepen, personeelsverenigingen, docententeams en managementteams maakten van het aanbod gebruik.

Programma 2004:
Datum Docent Prijs
6 maart Han Sesseler
De Italiaanse keuken ¤ 46,50
3 april Corné Rasenberg
Spijzen en wijnen
Zeeland,
Nieuw- Zeeland ¤ 46,50
17 april Han Sesseler
De Portugese keuken ¤ 46,50

1 mei Corné Rasenberg
Spijzen en wijnen Frankrijk ¤ 46,50
12 juni Han Sesseler
Zomers partymenu ¤ 46,50
25 sept Han Sesseler
Vissen in de keuken ¤ 46,50
16 okt Corné Rasenberg
Spijzen en wijnen
Spanje ¤ 46,50

De lessen beginnen om 10.00 uur
en eindigen om ongeveer 15.00 uur.

Inlichtingen en aanmelding: 0118-581507
Email: tourist@zeelandnet.nl
www.schildercursussen.com