Fontys


vrijdag 20 februari 2004

Open dag Fontys Hogescholen Rotterdam

Op zaterdag 6 maart houden Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool (PTH) en Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg (OSO) een open dag. GeĂŻnteresseerden kunnen van 10.00 uur tot 13.00 uur terecht in het gebouw aan de Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam.

De Pedagogisch Technische Hogeschool biedt de volgende studierichtingen aan: wiskunde, natuurkunde, bouwkunde, bouwtechniek, elektrotechniek, grafische techniek, installatietechniek, mechanische techniek, motorvoertuigentechniek en werktuigbouwkunde. Tevens biedt de Rotterdamse lerarenopleiding voorbereidende lerarenopleidingen aan, een pedagogisch didactische cursus, een didactische cursus voor ROC-docenten en een verkorte opleiding voor zij-instromers.

Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg In hetzelfde gebouw is ook het Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg (OSO) van Fontys Hogescholen gevestigd. Dit centrum biedt opleidingen aan die bedoeld zijn voor (aankomend) docenten in het speciale en het reguliere onderwijs die hun deskundigheid in het omgaan met leerlingen met gedrags-, sociaal-emotionele en onderwijsproblemen willen vergroten. Studenten hebben de keuze uit een groot aantal trajecten dat zowel in voltijd als in deeltijd gevolgd kan worden.

Tijdens de open dag zijn studenten en docenten aanwezig voor het beantwoorden van vragen over alle opleidingen en de verschillende mogelijkheden. Het Fontysgebouw ligt tegenover NS- en metrostation Rotterdam Alexander. Voor meer informatie kan men bellen naar: 0877 877 111 (Pedagogisch Technische Hogeschool) of 0877 877 133 (Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg) of kijken op www.fontys.nl.