Gemeente Maassluis

Persberichten

24-2-2004

Klankbordgroep Veiligheid ontmoet op 6 maart bewoners Steendijkpolder

De Klankbordgroep Lokale Veiligheid Maassluis bezoekt op zaterdag 6 maart de Steendijkpolder. Van 11.00 tot 12.00 uur zijn wijkbewoners van harte welkom in Café/snackbar t Smitje bij de Wethouder Smit Sporthal aan het Westeinde. Ze kunnen daar met de leden van de Klankbordgroep van gedachten wisselen over de veiligheidssituatie in de wijk. Na de gesprekken met bewoners trekken de leden van de Klankbordgroep de Steendijkpolder in om de situatie daar met eigen ogen te bekijken.

In de afgelopen weken hebben de leden van de Klankbordgroep zich intensief voorbereid op het wijkbezoek. Ze hebben gesprekken gevoerd met tal van mensen die in de wijk wonen of werken. Zowel de gesprekken als het wijkbezoek zelf richten zich op zaken als criminaliteit en overlast, schade aan publieke en particuliere eigendommen en onveilige of enge plekken en situaties. Het uiteindelijke doel van de Klankbordgroep is om een goed beeld te krijgen van de veiligheidssituatie in de Steendijkpolder.

De uitkomsten van dit eerste wijkveiligheidsonderzoek van de Klankbordgroep worden in april besproken met de gemeenteraad. De Klankbordgroep Lokale Veiligheid Maassluis is ingesteld op initiatief van de gemeenteraad en heeft tot taak de raad gevraagd en ongevraagd te adviseren over veiligheidsaangelegenheden. De klankbordgroep bestaat uit individuele burgers van Maassluis. Zij vertegenwoordigen geen specifieke belangen, instellingen of organisaties.

De gemeenteraad zal van de klankbordgroep jaarlijks een rapportage ontvangen over de wijze waarop het veiligheidsbeleid door de Maassluise burgers wordt ervaren. Voorts zullen delen van de gemeente regelmatig worden beoordeeld op het aspect veiligheid. Circa twee maal per jaar zal de klankbordgroep met de gemeenteraad van gedachten wisselen over de veiligheid in Maassluis. De klankbordgroep zelf komt minimaal 1x per twee maanden bijeen onder voorzitterschap van burgemeester Karssen.