Titel: Fred Butter neemt hoofdrol over in musical Mamma Mia!

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 02-03-2004 15:51

Amsterdam, 2 maart 2004

FRED BUTTER NEEMT HOOFDROL OVER IN MUSICAL MAMMA MIA!

Fred Butter, die tot nu toe de rol van vader Alexandrios in de musical Mamma Mia! speelde, neemt vanaf zaterdag 6 maart één van de hoofdrollen in deze musical over. Het betreft de rol van Harrie, voorheen gespeeld door Jon van Eerd. Jon zal vanaf 10 april te zien zijn in de musical Nonsens-Lieve Heren.

Fred Butter speelde eerder rollen in onder andere de musicals Amerika, Amerika, Evenaar en Barnum. In de musical Sweet Charity was hij de tegenspeler van Simone Kleinsma, die nu in Mamma Mia! de rol van Donna speelt. Fred brak internationaal door met de rol van Rum Tum Tugger in de musical Cats. Hij ontwikkelde een zelfgeschreven theaterprogramma t.b.v. De Zonnebloem. Vervolgens speelde Fred naast Jacco van Renesse de hoofdrol in de musical La Cage Aux Folles. Hij was ook te zien in Singin'In The Rain, This Funny World en Op Blote Voeten In Het Park. In 1992 werd hij door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond onderscheiden met De Gouden Notenkraker.

Mamma Mia! vertelt het komische en levendige liefdesverhaal van Donna, een alleenstaande moeder. Haar dochter Sophie (Céline Purcell) staat op het punt te trouwen, terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie, die door haar echte vader weggeven wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is. Naast Fred Butter spelen Hajo Bruins en Filip Bolluyt de rollen van de mogelijke vaders.

Sinds de première op 9 november 2003 is de musical Mamma Mia! een zeer succesvolle productie. Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 350.000 kaarten verkocht en wereldwijd is de musical al gezien door meer dan 10 miljoen mensen. Met 11 spelende producties, te zien in verschillende landen, is Mamma Mia! de meest succesvolle musical wereldwijd. Voor het komend anderhalf jaar staan er nog zes nieuwe producties op de planning, onder andere een tweede Duitse productie in Stuttgart en de start van een nieuwe internationale tour in Dublin.

De musical Mamma Mia! is te zien in het speciaal verbouwde Beatrix Theater in Utrecht. Voorafgaand aan de voorstelling kan er gedineerd worden in het theaterrestaurant. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om te dansen in de Dancing Queen Disco in het theater.

Noot voor de redactie/