Gemeente Leiden

Persbericht

Internationale Vrouwendag in Leiden

Publicatiedatum: 3 maart 2004

Zaterdag 6 maart a.s. worden op diverse plaatsen in Leiden activiteiten georganiseerd vooruitlopend op de viering van de Internationale Vrouwendag op 8 maart. Verschillende vrouwenorganisaties presenteren op 6 maart een uiteenlopend programma.

Activiteiten

Stichting Feminenza organiseert op zaterdag 6 maart van 13.00 tot 17.00 uur een bijeenkomst aan de Cobetstraat 1a te Leiden. Centraal staan themas als De waarde van het vrouwzijn en

De mogelijke rol van de vrouw in de toekomst. De middag bestaat uit diverse workshops op het gebied van creativiteit, zang, dans en het vertellen van verhalen. Daarnaast wordt er een lezing gegeven over Het Spoor van de Vrouw door de Eeuwen heen. Ook is er een foto-expositie over bijzondere vrouwen in het verleden en het heden.

Ook het Samenwerkingsverband Migrantenorganisaties viert op zaterdag 6 maart de Internationale Vrouwendag. Stichting Dialoog van Berbers en Marokkanen, de Turkse Vereniging HTIB en de Werkgroep Surinamers Leiden zullen hierin participeren. De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 00.00 uur aan het Eksterpad 4 (Merenwijk).

Internationale Vrouwendag

Tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart wordt wereldwijd stilgestaan bij de emancipatie van vrouwen. Het is een dag waarop vrouwen via vieringen aandacht besteden aan mogelijke verbetering van hun positie in de samenleving. De afgelopen jaren is een divers aantal onderwerpen de revue gepasseerd, zoals: economische zelfstandigheid, scholing en opleiding, kinderopvang, seksueel geweld en de positie van de allochtone vrouw.

De gemeente Leiden acht het van belang de nodige aandacht te besteden aan de Internationale Vrouwendag. De viering van 2004 zal volledig in het teken staan van de bewustwording van vrouwen wat betreft hun positie in onze maatschappij. De laatste jaren hebben met name allochtone vrouwen zich steeds verder ontwikkeld. Op 8 maart wordt deze vooruitgang wereldwijd gevierd en gestimuleerd.

Deze pagina is gewijzigd op 4-03-2004