CDA

CDA
04-03-04
Beijenlezing minister Bot en debat over verhouding tussen Europa en Verenigde Staten

Minister Bot van Buitenlandse Zaken houdt zaterdag 6 maart a.s. in de Gertrudiskapel te Utrecht de Beijenlezing. Het onderwerp van de lezing is de verhouding tussen Europa en de Verenigde Staten.

Beijen was vlak na de Tweede Wereldoorlog minister van Buitenlandse Zaken.
Oud-minister prof. Ernst Hirsch Ballin zal vervolgens reageren. Het thema wordt daarna verder ingevuld en toegepast op de dagelijkse praktijk in een panel. Aan deze paneldiscussie nemen deel: Arie Oostlander, Bartho Pronk (CDA-leden van het Europees parlement), Gerrit Terpstra (Eerste Kamerlid CDA) en Jeu Bielders (voorzitter Kamer van Koophandel Utrecht).

Tijdens de bijeenkomst wordt afscheid genomen van Ernst Hirsch Ballin die tussen 1997 en 2003 voorzitter was van de redactie van Christen-Democratische Verkenningen, het kwartaaltijdschrift van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en eindigt om circa 12.30 uur.

De verhouding Europa-Verenigde Staten is ook het onderwerp van de vorig jaar verschenen uitgave van Christen-Democratische Verkenningen, met de titel 'Allemachtig Amerika!, - de verhouding VS-Europa in de 21-ste eeuw'.

Exemplaren van dit themanummer zijn nog te verkrijgen bij het secretariaat van het WI, tel;. 070-3424872.