Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VROUWEN TEGEN UITZETTING

organiseert

ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2004

zaterdag 6 maart

14.00 17.00 uur

de Balie

VERZET MOET JE DOEN... PARDON?

Nu de mogelijkheden voor een ruim pardon voorlopig van de baan zijn, moeten wij alles doen om de vluchtelingen te ondersteunen. Vaak al jarenlang hier, willen zij niets liever dan een legaal bestaan opbouwen. De regering denkt de komende jaren duizenden uitgeprocedeerde vluchtelingen het land uit te kunnen krijgen. Dat gaat zeker niet lukken. De regering weet dat en wij weten dat. Maar intussen neemt de paniek toe en worden vluchtelingen uit de opvang gezet, in vreemdelingenbewaring gesteld of 'kiezen' zij zelf voor onderduiken.

Vrouwen Tegen Uitzetting vindt met vele andere groeperingen en individuen dat wij ons tegen dit beleid moeten verzetten!

PROGRAMMA:

Hoezo terug?

Vrouwen vertellen waarom zij niet kunnen terugkeren naar het land waar zij vandaan komen.

Vertoning van de film 'Welvaartresten' van Hedda van Gennep, over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers in de Emmaüs-communiteit in Eindhoven.

Verzet moet je doen!

Wie verzetten zich. Hoe ziet dat verzet eruit? Wat kunnen we doen?

In een discussieprogramma komen allerlei mensen die met 'het probleem' te maken hebben, aan het woord. Met o.a. Jacqueline van Loon (Vluchtelingenwerk), Petra Schultz (PRIME), Zuster Theofrieda, Rian Ederveen (Los, noodopvang), Maarten van Poelgeest (GroenLinks), Amma Asante (PvdA), Generaal Pardon, Fatma Özgümüs (VON), vluchtelingen en anderen die in verzet willen komen.

zaterdag 6 maart 2004

14.00 17.00 uur

De Balie, Kleine Gartmanplantsoen (halte Leidseplein) Amsterdam

entree ¬ 5

Info: Vrouwen Tegen Uitzetting, 020-6941757 / 020-6241051, mmaassen@chello.nl / sax@xs4all.nl

Info: Vrouwen Tegen Uitzetting

020-6941757 of 020-6241051

mmaassen@chello.nl of sax@xs4all.nl