Gemeente Leiden

Uitnodiging

Officiële opening van het 'Huis van de Raad'

Publicatiedatum: 5 maart 2004

Op zaterdag 6 maart houden de gemeenteraad en de griffie open huis. Tijdens deze feestelijke dag wordt het 'Huis van de Raad' op Breestraat 70 officieel geopend. De minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties, de heer Th. C. de Graaf verricht de opening. Hij was van 1990 tot 1994 zelf gemeenteraadslid van Leiden.

GRIFFIE - Op 6 maart is het precies twee jaar geleden dat de huidige 39 leden van de gemeenteraad werden gekozen. Het zijn de eerste raadsleden die hun taak als volksvertegenwoordiger volgens het dualisme uitvoeren. Ook werd tegelijkertijd de griffie in het leven geroepen, die de de raadsleden in hun werk ondersteunt. De negen fracties van de gemeenteraad en de griffie hebben sinds een half jaar samen onderdak gevonden in het monumentale pand aan de Breestraat 70.

Het pand is op 6 maart van 11.00 tot 15.00 uur open voor publiek. Raadsleden en griffiemedewerkers vertellen u dan graag alles over hun werk, en leiden u rond in het 'Huis van de Raad'. De openingshandeling door minister Thom de Graaf vindt rond 13.00 uur plaats. U bent van harte welkom!

Deze pagina is gewijzigd op 4-03-2004