Gemeente Baarn

Inloopmiddag Bosbad De Vuursche: 6 maart 2004

02-03-2004

BAARN Zaterdag 6 maart 2004 opent Bosbad De Vuursche van 12.00 tot 15.00 uur haar deuren voor belangstellenden die willen zien hoe er gewerkt wordt aan de renovatie van het bosbad. Onder het genot van een (gratis) kopje koffie kan men zich laten inlichten over de voortgang van de renovatie en hoe hier in de praktijk gevolg aan wordt gegeven. Een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur en bestuursleden van de Stichting Renovatie Bosbad De Vuursche zijn aanwezig om toelichting te geven op de renovatie en om eventuele vragen te beantwoorden.

Op het vlak van de terreininrichting is al enorm veel zichtbaar werk verricht. Tijdens de inloopmiddag kan men al de eerste lijnen zien van hoe in de toekomst de terreinen er op verschillende plekken uit komen te zien. Zo zal men zien dat de baden op dezelfde plek blijven liggen en dat de symmetrie is teruggebracht op sommige plekken waar die was verdwenen door wildgroei van bomen en de eertijds geplaatste zonnecollectoren. Het eerste deel van de ondergrond waar de zonnecollectoren op komen te staan, is al gerealiseerd en er zijn op diverse plekken al tegels verwijderd, die later worden vervangen door nieuwe tegels.

Om iedereen een goed inzicht te geven in de processen die nodig zijn voor een goede renovatie, kan bij uitzondering ook het pomphuis door belangstellenden bezocht worden. Deze ruimte is normaal gesproken alleen toegankelijk voor de machinist. In het pomphuis is goed te zien hoe de aannemers hun voorbereidingen treffen voor de plaatsing van een geheel nieuw systeem dat de waterkwaliteit moet waarborgen in de toekomst. Verder wordt uitgelegd hoe in de toekomst de capaciteit van de zonnecollectoren met 25% verhoogd kan worden en hoe de nieuwe installatie in de praktijk zal werken.

De gemeenteraad is per brief uitgenodigd persoonlijk een kijkje te komen nemen in het te renoveren bosbad. Het gemeentebestuur en het bestuur van de Stichting Renovatie Exploitatie Bosbad De Vuursche hopen dat ook andere belangstellenden gebruik maken van de inloopmiddag en zouden u graag zaterdag a.s. persoonlijk ontmoeten.

Voor meer informatie verwijst de stichting naar hun internetsite: www.bosbaddevuursche.nl