Socialistische Partij

SP feliciteert Aldi-klokkenluider met overwinning


05-03-2004 * Namens de SP feliciteert Tweede-Kamerlid Jan de Wit klokkenluider Wim van den Broek van harte met zijn overwinning vandaag voor de rechtbank. De Aldi-chauffeur deed in januari dit jaar op Radio
1 een boekje open over de werkomstandigheden bij Aldi en een dag later werd ontslagen. "Het was belachelijk dat hij werd gedumpt vanwege het praten over misstanden. Dat de rechter hem gelijk geeft, is een heel mooie overwinning," aldus De Wit.

De SP Tweede-Kamerfractie schreef Van den Broek meteen een brief om steun te betuigen en hulp aan te bieden. "Wij hebben bewondering voor uw moed," schreef De Wit. "En wij hopen dat u zult winnen. De SP zal u alle mogelijke steun aanbieden." Dat van den Broek nu gewonnen heeft, is niet alleen voor hemzelf belangrijk, maar ook voor al zijn collega's en alle anderen werknemers die het lef hebben misstanden aan de kaak te stellen. "En de top van Aldi moet zich schamen," stelt De Wit. "Het is echt hoog tijd dat men daar eens tot bezinning komt. Ze moeten beseffen dat we in de 21ste eeuw leven niet in de 19e en dat werknemers geen zwijgende loonslaven zijn."