Eemland zuid, 9.20 uur

Utrecht 06-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Meer dan 10.000 blaastesten alcoholcampagne ''Bob of bon?''

LEUSDEN / WOUDENBERG - Donderdagmiddag -en avond 4 maart controleerde het politiedistrict Eemland zuid samen met het Bureau Verkeer Onder Controle van 15.30 tot 22.00 uur op alcoholgebruik bij automobilisten en andere bestuurders. Donderdagmiddag werd de 10.000e blaastest afgenomen. Tot nu toe hebben in totaal namelijk 10.690 bestuurders moeten blazen. Hiervan bleken 103 verdachten onder invloed achter het stuur te zitten. Deze controle werd uitgevoerd in het kader van de in oktober 2003 gestarte campagne ''Bob of Bon in Eemland zuid''. In totaal zijn 10 recidivisten geregistreerd en is van 11 bestuurders het rijbewijs direct ingevorderd, omdat ze meer dan 570 ug/l bliezen.

Tijdens de controle van donderdag 4 maart werden 1146 bestuurders gecontroleerd op diverse locaties in Leusden en Woudenberg, hetgeen 4 verdachten opleverde. Er werkten aan deze controle 21 politiemensen mee en ook het Bob-promotieteam was aanwezig om met aanvullende voorlichting de handhaving kracht bij te zetten.

Gevaarlijk rijgedrag

WOUDENBERG Surveillerende politiemensen zagen zaterdagmorgen omstreeks 2.30 uur een automobilist op de Griftdijk wel erg slingerend rijden. Na aanhouding bleek de bestuurder, een 38-jarige man uit Doorn, teveel alcohol te hebben genuttigd. Hij blies bij ademanalyse 340 ug/l. Een rijverbod en bekeuring waren het gevolg.

Aanrijding

AMERSFOORT Op de kruising Ringweg Randenbroek met de Mozartweg vond vrijdag omstreeks 14.00 uur een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 74-jarige man uit Amersfoort wiens rijbewijs was geschorst was toch in de auto gestapt en vanaf de Mozartweg de Ringweg Randenbroek opgereden zonder voorrang te verlenen aan een 82-jarige vrouw uit Amersfoort. Een aanrijding was het gevolg waarbij de bestuurster en haar bijrijdster, een eveneens 82-jarige vrouw uit Amersfoort licht gewond raakten. Zij zijn ter controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.