Stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht 06-03-2004 - Nieuwsberichten stad Utrecht

Overval op winkel: getuigenoproep

UTRECHT Zaterdagmorgen hebben drie mannen omstreeks 7.00 uur een supermarkt aan de Koldijksterraklaan (Leidsche Rijn) overvallen. Via de achterzijde van de winkel (aan de Langerakbaan) hebben zij zich toegang verschaft tot de winkel. Vervolgens knevelden zij de drie aanwezige personeelsleden en sloten hen op in een kamer. Met een onbekend geldbedrag zijn zij vervolgens gevlucht op vermoedelijk een donkergekleurde scooter.

De politie is op zoek naar getuigen van deze brutale overval. Zij vraagt mensen die iets hebben gezien omstreeks het genoemde tijdstip te bellen naar de recherche van het district Marco Polo (telefoonnummer 0900-8844). Het tot nu toe bekende signalement: drie mannen, donkergekleed, donkerkleurige scooter.

Overval

UTRECHT- Vrijdagavond rond 20.30 uur kreeg de politie een melding van een overval bij een winkelcentrum aan de Andesdreef. Ter plaatse bleek een 53-jarige eigenaresse van een winkel te zijn beroofd van haar tas. Zij had haar winkel verlaten en wilde met de auto wegrijden toen zij een klap hoorde. Toen zij uitstapte om te kijken wat er aan de hand was, stond er een man naast haar met een mes. De vrouw probeerde weer in de auto te stappen, maar werd hierbij tegengehouden door de man.

Een 19-jarige medewerkerster van de winkel die getuige was van de overval, begon hard te gillen en liep terug naar de winkel. Toen verschillende medewerkers van de winkel naar buiten kwamen rende de overvaller weg in de richting van de Amazonedreef. Hij heeft nog wel kans gezien de tas van het slachtoffer uit de auto te stelen.

Het signalement van de dader luidt, blanke man, ongeveer 25 a 30 jaar oud, 1.80 meter lang, blond haar. Hij droeg een lichtkleurige base-ball cap, een donkere zonnebril en een blauwe jas tot op zijn heupen. Hij had een grijs/blauwe sjaal om zijn nek, donkere broek en lichte sportschoenen aan. Achter de man met het mes stond nog een tweede man die waarschijnlijk ook betrokken was bij deze overval. Bent u getuige geweest of heeft u iets verdachts gezien op vrijdagavond 5 maart, belt u dan met de politie district Utrecht noord, telefoonnummer 0900-8844.

Heterdaad autodief

UTRECHT- Een 31-jarige man uit Utrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking van autodiefstal. Toen de 19-jarige eigenaar van de auto rond 1.30 uur terugkeerde bij zijn auto op het Jaarbeursplein, zag hij de verdachte in zijn auto zitten. De gealarmeerde politie trof tijdens het fouilleren goederen aan die de verdachte uit de auto had weggenomen. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Onder invloed

UTRECHT- Op de Einsteindreef is zondagmorgen om 04.20 uur een 27-jarige automobilist uit Hilversum aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De auto trok de aandacht van surveillerende agenten vanwege een defect achterlicht. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder gedronken had. Het percentage alcohol bleek na de ademanalyse 430 ug/l alcohol. De automobilist kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Alerte getuige straatroof gezocht

UTRECHT- De politie is op zoek naar een man die afgelopen woensdag (3 maart) een tasjesroof heeft voorkomen. Een 72-jarige vrouw stond woensdagavond om 19.45 uur bij haar fiets die zij geparkeerd had in een fietsenrek bij het station Overvecht, toen zij plotseling in de rug werd geduwd en ten val kwam. Zij voelde dat haar handtas van haar schouder werd gerukt. Toen zij overeind kwam zag zij twee jongens van ongeveer 12 a 13 jaar oud met haar tas wegfietsen richting de Prof. Rheinwardtlaan.

Een ongeveer 40-jarige man die met zijn hond op de Albrecht Thaerlaan liep was getuige van de beroving en zag kans de tas van de twee jongens af te pakken. De twee jongens zijn er vervolgens vandoor gegaan. De man heeft de tas vervolgens aan het slachtoffer teruggegeven.

De politie wil graag in contact komen met deze alerte getuige. Er kan worden gebeld met het politiebureau Utrecht noord, telefoonnummer 0900-8844.