Politie Drenthe

Zaterdag 06-03-04

Assen 06-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Alcomobilist aangehouden

ZUIDWOLDE - De politie kreeg vrijdagavond rond 22.15 uur een melding van een mogelijke dronken automobilist nabij een tanstation op de A28. Toen agenten het parkeerterrein opreden, reed een auto die voldeed aan de beschrijving juist weg. De bestuurder kreeg daarbij een stopteken, die hij negeerde. Ondanks de signalen die werden gegeven, bleef de man doorrijden. Daarop werd de man tot stilstand gebracht. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de 46-jarige verdachte uit Herzlake (Duitsland) 1170 ugl, dat is ongeveer 2.5 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. De politie heeft proces-verbaal opemaakt en hem een snelrecht dagvaarding meegegeven. Zijn auto is tijdelijk achter het bureau gestald.

Bromfietser bekeurd
COEVORDEN - De politie heeft vrijdagavond rond 21.45 uur tijdens een motorsurveillance gecontroleerd bij diverse jeugdhangplekken. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal wegens opgevoerde bromfietsen. Eén bromfietser werd bekeurd wegens het niet dragen van een helm.

Aangifte van inbraak gokkasten
SCHOONEBEEK - De politie kreeg vrijdagochtend een melding van een inbraak in een café aan de Pallert. Door een raam te forceren zijn onbekenden binnengekomen. De gokkasten zijn opengebroken. Er zijn enkele honderden euros weggenomen. De eigenaar, een 46-jarige inwoner van Schoonebeek, heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Inbraak in restaurant
ZEEGSE - In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een restaurant aan de Hoofdweg. Door een deur te forceren is men binnengekomen. Uit het restaurant is de kluis ontvreemd met een nog onbekend geldbedrag. De eigenaar doet aangifte. De politie stelt een technisch onderzoek in.

Verdachte aangehouden op verdenking van huiselijk geweld EMMEN - De politie heeft vrijdagmiddag rond 14.00 uur in een woning in Emmen-Centrum een 38-jarige Emmenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De man is ingesloten voor verhoor.

Aanhoudingen wegens belediging politieagenten
ZUIDLAREN - De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.45 uur een melding van trammelant in een café aan de Millystraat. Agenten hebben bemiddeld en de twee partijen gescheiden. Een 21-jarige jongeman uit Tynaarlo schold daarbij een agent meerdere malen uit voor arrogante klootzak. Hij werd daarop aangehouden en ingesloten op het politiebureau.
ASSEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 5.15 uur een 25-jarige jongeman uit Assen in de Rolderstraat aangehouden. De verdachte verkeerde onder invloed en vond het nodig om de agenten uit te schelden. Hij werd meegenomen naar het bureau en kreeg een boete van 220,-. Enige tijd later is de verdachte heengezonden.

Politie controleert op gedrag in het verkeer
ASSEN - Op vrijdag heeft de politie tussen 15.00 uur en 22.30 uur een controle uitgevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. Agenten hebben diverse bekeuringen uitgedeeld:

* Niet handsfree bellen (3x)

* Het niet dragen van een helm op een bromfiets (2x)
* Zonder voor- en achter verlichting op de bromfiets (1x)
* Onder de 16 jaar een bromfiets besturen (1x)
* Overschrijding van de maximum snelheid (2x, waarbij één bestuurder 18 km te hard reed en de ander 36 km per uur te hard)
* Zonder verzekering op de bromfiets (1x)

Aanhouding wegens rijden zonder geldig rijbewijs EMMEN - De politie heeft zaterdagochtend rond 9.00 uur een 40-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden op de Hondsrugweg. De verdachte uit Klijndijk droeg geen gordel en kreeg daarop een proces-verbaal. In eerste instantie gaf hij een valse naam op. Uiteindelijk bleek dat de man een ongeldig verklaring van zijn rijbewijs heeft. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie krijgt melding tasjesroof
ASSEN - De politie kreeg vrijdagavond rond 19.15 uur een melding van een tasjesroof in het winkelcentrum aan de Bremstraat. Een 40-jarige vrouw uit Assen had zojuist boodschappen gedaan en liep achter het winkelwagentje langs de snackbar. Plotseling voelde zij een klap van achteren en werd er aan haar schoudertas getroken. Het slachtoffer verloor daarbij haar evenwicht en kon haar tas niet meer vasthouden. De verdachte reed op de fiets weg via het parkeerterrein de Vredewoldseweg in. De vrouw doet aangifte.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Telefoon 0592-361268 of 06-52528533. Info@politie-drenthe.nl