Politie Groningen

Persberichten zaterdag 6 maart 2004

provincie Groningen, 06-03-2004 -

Groningen: koerier van de chinees overvallen
Een onbekende man op een scooter heeft vrijdagavond op het Emmaplein een 18-jarige koerier van een chinees restaurant uit de stad overvallen. De jongen werd op zijn bromfiets klemgereden door de straatrover en werd direct bedreigd met een mes. Hij moest vervolgens geld afgeven. De koerier gaf hierop zijn heuptasje met daarin een klein geldbedrag. De dader wist met de buit op zijn scooter te ontkomen. De politie beschikt over een signalement van de straatrover en stelt een onderzoek in.

Groningen: Stadjer zonder rijbewijs moet boetes betalen Een 30-jarige man uit Groningen had vrijdagnacht bij een verkeerscontrole in de Atjehstraat pech. De Stadjer reed in zijn auto en voerde daarbij de mistverlichting. Hierop werd de automobilist gecontroleerd en bleek hij geen rijbewijs te hebben en was daarnaast zijn APK verlopen. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd ook nog eens geconstateerd dat de Stadjer ruim 400 euro aan boetes had openstaan. Hij betaalde de boetes en kon met drie andere bekeuringen op zak het politiebureau verlaten.

Groningen: hardleerse Stadjer aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht op de Rademarkt een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. De Stadjer werd in zijn voertuig gecontroleerd. Tijdens de controle zag een van de agenten een vuurwapen op de achterbank liggen. Hierop werd de man aangehouden. Al snel bleek het te gaan om een nep wapen. Wel was de revolver goed gelijkend en voor afdreiging geschikt. Het wapen werd vervolgens inbeslaggenomen. Op het politiebureau bleek daarnaast dat de man niet over een rijbewijs beschikte. Hij werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. Enkele uren later werd de verdachte wederom in zijn auto gesignaleerd. Op het Damsterdiep werd hij vervolgens gecontroleerd. Ditmaal namen de dienders zijn af en stalden het voertuig op het politiebureau. Hij mocht met een tweede bekeuring op zak te voet verder.

Groningen: bromfietser rijdt zichzelf klem
De politie heeft vrijdagnacht een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De jongen reed met een vriend op een bromfiets, terwijl beiden geen helm droegen. Ook voerde de bestuurder geen verlichting. Hierop wilde een politieagent het tweetal controleren, maar voldeed de Stadjer niet aan het stopteken. Via het voetgangersgebied reed de jongen zich klem in een steeg. Hij werd vervolgens aangehouden. De bromfietser bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht de jongen het politiebureau verlaten. Zijn bromfiets werd op het politiebureau gestald. De vriend van de 17-jarige kreeg ook een bekeuring, omdat ook hij geen helm had gedragen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer met mes aangehouden
De politie heeft op aanwijzing van voorbijgangers vrijdagnacht een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. De Stadjer had op de Poelebrug met een mes staan zwaaien. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Op de brug zagen de dienders de Stadjer lopen. Hij bevestigde het verhaal met het mes. In de jaszak van de verdachte werd een vlindermes aangetroffen. Het wapen werd inbeslaggenomen. De verdachte werd aangehouden. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man (42) aangehouden voor rijden onder invloed In de Asingastraat heeft de politie vrijdagnacht een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De automobilist werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alert optreden buren voorkomt erger bij woningbrand Een 87-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag in haar woning op de West-Indischekade gewond geraakt. De vrouw had een pannetje op het vuur laten staan, waarna brand was ontstaan. Twee buurmannen ontdekten de brand en waarschuwden de brandweer. De buurmannen forceerden een raampje van de buitendeur en wisten op deze wijze in de woning van het slachtoffer te komen. De vrouw werd door de buurmannen en brandweerlieden uit haar woning gehaald. Zij bleek lichte brandwonden te hebben en had rook ingeademd. De bejaarde vrouw is opgenomen in het ziekenhuis. De woning is afgedicht. Door het alerte optreden van beide buurmannen is erger voorkomen.

Wirdum: twee gewonden bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de kruising Provincialeweg N360 met de Eekwerderweg zijn vrijdagmiddag twee gewonden gevallen. Een 26-jarige automobilist uit Nieuwdorp wilde vanaf de Eekwerderweg de Provincialeweg oversteken en verleende daarbij geen voorrang aan 39-jarige man uit Uithuizermeeden. Ten gevolge van de aanrijding reed de 26-jarige in een sloot. De auto van de Uithuizermeeder draaide om zijn as en botste vervolgens tegen de voorzijde van een 42-jarige man uit De Groeve. Twee van de drie betrokkenen werden met nekklachten en verwondingen aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt van het ongeval proces-verbaal op. Twee van de drie voertuigen raakten total loss. De betrokken voertuigen werden afgesleept door een sleepdienst. De brandweer heeft het vervuilde wegdek gereinigd.

Uithuizen: twee vrouwen gewond bij verkeersongeval
Een 52-jarige vrouw uit Lochem en een 42-jarige vrouw uit Uithuizen zijn vrijdagmiddag op de kruising Maarweg met de J.F. Kennedylaan gewond geraakt bijeen verkeersongeval. De 52-jarige vrouw zat bij haar vier jaar oudere man in de auto. Hierop verleende haar man op de kruising geen voorrang aan een 48-jarige man uit Uithuizen, waarna een aanrijding volgde. De vrouw raakte gewond en werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook de echtgenote van de 48-jarige Uithuizenaar had nekklachten. Zij werd na onderzoek in de ambulance naar huis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Beide betrokken autos werden door een sleepdienst afgesleept.

Appingedam: alcomobilisten weigeren bloedproef
De politie heeft vrijdagnacht op de Dijkhuizenweg een 56-jarige man uit Ohlsdorf (Duitsland) aangehouden voor rijden onder invloed. Een blaastest op straat wees uit dat de Duitser alcohol had gedronken. Op het politiebureau gelukte het hem niet om een voltooide ademanalyse af te leggen. Hierop vorderde de politie van de man een bloedproef. Hij weigerde vervolgens alle medewerking aan de bloedproef. Ook wilde de Duitser geen verklaring afleggen. De automobilist kreeg een rijverbod van 13 uren uitgereikt. Zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd. Hij mocht hierop het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Twee uren later controleerde de politie in de Wijkstraat een 30-jarige man uit Rotterdam in zijn auto, omdat het voertuig niet gekeurd bleek te zijn. Een blaastest op straat wees uit dat de Rotterdammer alcohol had gedronken. Op het politiebureau weigerde de Zuid-Hollander elke medewerking. Hij kreeg een rijverbod voor 24 uren. Zijn rijbewijs bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard. De politie maakt proces-verbaal op. De man mocht vervolgens het politiebureau verlaten.

Bellingwolde: politie zoekt getuigen van verkeersongeval Een 20-jarige man uit Weener (Duitsland) is vrijdagavond op de Tweekarspelenweg bij een ongeval gewond geraakt. De Duitser moest volgens eigen zeggen uitwijken voor een tegenligger en moest hij hierdoor uitwijken naar de berm aan de rechterzijde van de rijbaan. Hierop moest de man corrigeren, waarna hij de controle kwijt raakte over het voertuig en uiteindelijk op het dak belandde in een sloot. De Duitser wist vervolgens zelf uit zijn auto te komen. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht dezelfde avond weer naar huis. De politie is op zoek naar getuigen van dit verkeersongeval. Mensen die iets omtrent het ongeval hebben gezien, kunnen contact opnemen met het politiebureau in Winschoten via telefoonnummer 0900-8844. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Ter Apel: drie mannen aangehouden na openlijke geweldplegingen De politie heeft vrijdagnacht op drie verschillende plaatsen drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het gaat om een 35-jarige man uit Ter Apel, een 40-jarige man uit Nieuw Weerdinge en 42-jarige man uit Ter Apel. Het drietal wordt ervan verdacht dat zij samen met enkele andere mannen vrijdagnacht twee woningen aan de Badoever en de Sperwerhof hebben vernield. Op de Badoever raakte de 33-jarige bewoner gewond aan armen en hoofd toen hij naar buiten liep om de geweldplegers tot stoppen te dwingen. De man werd volgens eigen zeggen geslagen met een honkbalknuppel. Op de Sperwerhof raakte een vrouw gewond bij de openlijke geweldplegingen. De verdachten zijn ingesloten. Zij zullen worden gehoord. De slachtoffers hebben al langere tijd onenigheid met enkele verdachten. De geweldplegers kwamen vrijdagnacht met enkele andere mannen naar de woningen van de slachtoffers toe. Ruiten van de woningen werden met harde voorwerpen, zoals honkbalknuppels en ijzeren staven, ingeslagen. Bij de vernielingen raakten alleen de man en de vrouw gewond. De politie stelt een onderzoek in. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit. De politie is met meerdere politie-eenheden ter plaatse geweest om de openbare orde te herstellen.

Stadskanaal: Kanaalster met 2,1 promille achter het stuur De politie heeft vrijdagnacht op de Nautilusweg een 42-jarige vrouw uit Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw werd in haar auto gecontroleerd, omdat ze geen verlichting voerde. De Kanaalster bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat zij 2,1 promille alcohol in haar bloed had. Hierop werd haar rijbewijs ingevorderd. De automobiliste werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.