Politie Zeeland


Z-1626-2004 AUTOMOBILISTE RIJDT TEGEN BOOM

Op de Eedeweg in Aardenburg reed zaterdag om 05.03 uur een 29-jarige automobiliste uit de gemeente Sluis met haar voertuig tegen een boom.
De vrouw had daarna de auto verlaten maar kon later in haar woning gelopen worden aangehouden. Zij bleek ongeveer 4x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Haar rijbewijs werd in beslag genomen.


O-1627-2004 RIJDEN ONDER INVLOED

Op een parkeerplaats op de Hogezoom in Renesse werd zaterdag om 01.31 uur een 35-jarige automobilist uit Woensdrecht betrapt op rijden onder invloed.
Hij werd door de politie aangesproken omdat hij zonder verlichting reed. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij nader controle werden in zijn auto vier zakjes weed aangetroffen. De weed werd in beslag genomen. Op het bureau weigerde de bestuurder een bloedproef, waarna zijn rijbewijs ingevorderd werd.


W-1628-2004 AUTO IN DE SLOOT

Op de Werendijke in Zoutelande raakte zaterdag om 03.23 uur een 26-jarige Vlissingse automobilist met zijn voertuig in de sloot.
De man en twee inzittenden, een 30-jarige plaatsgenoot en een 26-jarige inwoner van Arnemuiden, hebben daarna het geheel vernielde voertuig verlaten, maar werden korte tijd later op de Langendam aangehouden. De twee inzittenden hadden diverse kneuzingen opgelopen. Over eventuele verwondingen van de bestuurder is niets bekend. Deze bleek 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben en hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

W-1629-2004 INBRAAK IN HORECABEDRIJF
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een horecabedrijf op de Bosschaartsweg in Middelburg.
De toegang werd geforceerd en er werd een onbekend maar gering geldbedrag weggenomen.

W-1630-2004 DIEFSTAL TAS
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in de Dongestraat in Oost-Souburg een tas, die aan en fietsstuur hing, gestolen.
De tas, met daarin make-up, enkele euro's en een gsm, was onbeheerd aan het stuur van de fiets blijven hangen. Zaterdagochtend bleek de tas verdwenen te zijn.

W-1631-2004 VERKRACHTINGSZAAK IN 'OPSPORING VERZOCHT'

Maandagavond wordt in de uitzending van Opsporing Verzocht, rond 19.30 uur en 22.00 uur op Nederland 1, aandacht besteed aan de verkrachtingszaak van en 18-jarige Vlissingse.
De vrouw fietste zaterdag 17 januari 2004 rond 02.30 uur t.h.v. de splitsing Korenbloemlaan/Rozengracht in haar woonplaats toen ze door twee onbekende mannen van haar fiets werd getrokken en daarna door een van hen werd verkracht. Haar fiets werd later teruggevonden op de kruising Ravensteinplein/Schuitvaartgracht. Deze uitzending wordt dinsdag rond 13.15 uur herhaald.