Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 6 maart 2004

* VIJFTIEN VERDACHTEN BIJ EERSTE ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN

BLOEMHOF NOORD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft vrijdagmiddag en -avond voor de eerste keer een actie preventief fouilleren gehouden in het kader van de bestrijding van het wapenbezit. De actie werd vond plaats in het aangewezen veiligheidsrisicogebied in de wijk Bloemhof Noord. In totaal werden 1009 mensen gefouilleerd, 131 auto's doorzocht en 13 horecagelegenheden bezocht. Er werden vijftien mensen aangehouden en dertien steekwapens en drie slagwapens in beslag genomen. De vijftien verdachten werden gearresteerd op grond van de de Wet Wapens en Munitie. Van deze vijftien verdachten was er één in het bezit van een vals paspoort en een ander had gebruikershoeveelheden hard drugs in z'n bezit.


* VUURWAPEN GEVONDEN BIJ ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN TARWEWIJK

ROTTERDAM - In de Tarwewijk heeft de politie van het district Zuid vrijdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren gehouden in het kader van de bestrijding van het wapenbezit. Bij de actie werd een vuurwapen in beslag genomen, alsmede twee steekwapens en een busje CS-gas. In totaal werden er 198 mensen gefouilleerd en 22 voertuigen doorzocht. Twee mensen werden aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Eén van de verdachten, een 17-jarige Rotterdammer, probeerde zich omstreeks half negen bij het metrostation Maashaven te onttrekken aan de controle. Tijdens de achtervolging had een politieman hem bijna te pakken maar door z'n jas achter te laten zag hij kans om los te komen en weg te rennen in de richting van de Putselaan. Een paar minuten later werd hij aangehouden in de Kaapstraat door medewerkers van de Flying Squad. In de jas die hij achter liet vond men een vuurwapen, schietklaar met een patroon in de kamer. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* VERDACHTE MET HARD DRUGS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 31-jarige Rotterdammer is vrijdagmiddag aangehouden omdat er in zijn auto een behoorlijke hoeveelheid cocaïne werd gevonden. De verdachte werd, om even voor half vijf, met zijn auto in de Leeuwensteinstraat gecontroleerd en het bleek dat hij gesignaleerd stond voor een aantal boetes. De man en zijn auto werden overgebracht naar een politiebureau. In de wagen werd ongeveer 90 gram cocaïne gevonden, de verdachte is ingesloten.


* TWEE VERDACHTEN BIJ ONTMANTELING HENNEPKWEKERIJ

ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft vrijdagavond aan de Rhijnauwensingel een hennepkwekerij ontmanteld. Tegen twee mannen, een 33-jarige Rotterdammer en een 44-jarige man zonder vaste woonplaats wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie beschikte over informatie dat er mogelijk een hennepkwekerij in het betreffende pand was gevestigd. Bij de woning werd één van de verdachten aangetroffen. Met hem werd een onderzoek ingesteld en in de woning vond men, verdeeld over twee verdiepingen, 556 hennepplanten. Apparatuur en planten werden in beslag genomen en zijn inmiddels vernietigd.


* ONGEVAL MET DODELIJK AFLOOP
BERKEL EN RODENRIJS - Een 68-jarige man uit Bleiswijk is vrijdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeval tijdens het rooien van bomen. Om even na half één vrijdagmiddag was men op een stuk land van een boerderij bezig met het rooien van bomen. Bij het vallen van één van de bomen bevond het slachtoffer zich op de plek waar deze neerkwam. Hij raakte ernstig gewond en overleed ter plaatse. De politie van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in naar dit tragische ongeval.

Middaguitgave vrijdag 5 maart 2004

* MOORD TAXICHAUFFEUR IN OPSPORING VERZOCHT

ROTTERDAM - In het programma 'Opsporing Verzocht' van maandag 8 maart wordt aandacht besteed aan de moord op de 52-jarige taxichauffeur Gerard Denz. Denz werd in de nacht van zaterdag op zondag, rond één uur, in de Van Oosterzeestraat neergeschoten. De politie trof in die straat een stilstaande taxi aan met draaiende motor en vond wat verder in de straat de chauffeur met een schotwond in zijn hoofd. In kritieke toestand werd hij overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, waar hij zondag in de namiddag aan zijn verwondingen bezweek. Maandagavond wordt in het programma 'Opsporing Verzocht' nader ingegaan op dit ernstige en tragische misdrijf. Er wordt een reconstructie getoond. Gerard Denz stond tussen twaalf en half één 's nachts op zondag 29 februari op de taxistandplaats op de Nieuwe Binnenweg. De taxi, een groene Mercedes 200 Diesel, met aan de onderkant lichte kunststof stukken. Op het dak zit een bordje van Taxiworld. Omstreeks half één zondagmorgen vroeg stapte een klant in bij de taxistandplaats. Hiervan worden in het programma beelden getoond. Heeft iemand de taxi zien rijden op zondag 29 februari, rond half één 's nachts tussen de Nieuwe Binnenweg en de Van Oosterzeestraat, dan wordt verzocht contact op te nemen met de politie.
Het signalement van deze klant luidt: een 25 à 35 jarige man; een Zuideuropees/Noordafrikaans uiterlijk; 1.70-1.80 meter lang en kort, zwart achterovergekamd haar. Hij droeg donkere kleding, onder meer een halflange jas. Mensen, die aanslaan op het signalement, op de taxi en/of de beelden herkennen, wordt verzocht om contact op te nemen met het rechercheteam via het telefoonnummer 0900-8844.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeerstoezicht) hield vrijdagmiddag snelheidscontroles op de Straatweg.
Tussen kwart voor één en kwart voor twee reden 44 van de 1087 passerende personenauto's te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur in plaats van de toegestane snelheid van '50'.