Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 6 maart

Alkmaar 06-03-2004 - 15.00 uur

Verkeerscontroles

Bergen, vrijdag 5 maart 2004.

Op de Dreef zijn vijf weggebruikers bekeurd voor te hard rijden. De politie hield de snelheidscontrole tussen 15.30 en 16.00 uur met behulp van een lasergun. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.

Graft, vrijdag 5 maart 2004.

Op de Provincialeweg N 246 heeft de politie in totaal 79 bekeuringen uitgedeeld aan snelheidsovertreders. De controle werd gehouden tussen 19.23 en 21.43 uur , waarbij 920 voertuigen zijn gepasseerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.

Alkmaar, zaterdag 6 maart.

Een 37-jarige drankrijder uit Alkmaar is aangehouden op de Biesboschstraat rond 04.40 uur. De man blies 370 ug/l en krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Dodelijke aanrijding

Alkmaar, vrijdag 5 maart 2004.

Op de Hoeverweg heeft rond 20.10 uur een dodelijke aanrijding plaats gevonden. Een 83-jarige voetganger uit Alkmaar is door een 44-jarige automobilist, tevens plaatsgenoot, geschept. Deze verklaarde de overstekende man pas op het laatst gezien te hebben en was daardoor te laat met remmen. Het slachtoffer is met verwondingen aan een arm en been naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is daar later aan zijn verwondingen bezweken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Pinner overvallen

Alkmaar, vrijdag 5 maart 2004.

Een 38-jarige man uit Alkmaar is rond 21.50 uur overvallen terwijl hij aan het pinnen was bij een betaalautomaat aan de Heul. De man had juist zijn pincode ingetoetst toen hij een trap tegen zijn knie kreeg en een klap in zijn nek. Toen hij zich omdraaide zag hij twee mannen staan. Hij maakte zich uit de voeten zonder zijn pas mee te nemen. Bij zijn terugkeer was de pas verdwenen. Wel zag hij beide mannen wegrijden op één donkere fiets in de richting van de Langestraat. De mannen zien er als volgt uit. Een negroïde persoon, rond 30 jaar, met slank postuur, een smal gezicht, donker haar en ogen, droeg een grijze cap met capuchon en spijkerbroek De tweede is een man met Zuid-Amerikaanse trekken, rond 30 jaar, vadsig postuur, rond gelaat en draagt een dun geschoren ringbaardje. Hij droeg een donker kort jack met capuchon over zijn hoofd en daarop een petje. De politie is op zoek naar getuigen die hierover informatie kunnen verstrekken. Zij kunnen bellen via telefoonnummer 0900-8844.

Belediging en bedreiging van agenten

Alkmaar, vrijdag 5 maart 204.

Een 23-jarige man uit Alkmaar is aangehouden op de Laat rond 22.30 uur. De man had een aantal bedreigingen en beledigingen aan het adres van enkele politieagenten geuit. Hij is meegenomen naar het bureau om daar te worden ingesloten.

Ramkraakpoging op pinautomaat

Alkmaar, zaterdag 6 maart 2004.

Tussen 06.30 en 06.45 uur is een poging ondernomen om een pinautomaat te kraken op de Europaboulevard. Dit gebeurde met een blauwe Opel Kadett. De dader heeft meermalen de gevel geramd. Daarbij is zowel de gevel als de pinautomaat ontzet geraakt. De dader reed vervolgens weg. De politie heeft later de auto elders aangetroffen. Deze is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Europaboulevard. De politie zoekt getuigen die iets hebben waargenomen rond de klok van 06.30 in de buurt van de Europboulevard met betrekking tot deze zaak. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.