Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 6 maart

Den Helder 06-03-2004 - 15.00 uur

Aanrijding

Anna Paulowna, vrijdag 5 maart 2004.

Op de Rijksweg N99 heeft rond 14.30 uur een aanrijding plaats gevonden. Een 19-jarige autobestuurder uit Hippolytushoef kwam uit de richting van Den Helder toen hij te laat de file zag voor de rotonde bij van Ewijcksluis. Om een botsing met zijn voorganger te voorkomen week hij links uit naar de andere weghelft. Daar kwam hij echter frontaal in botsing met een 50-jarige autobestuurder uit Duitsland. Beide autos zijn total loss. De 19-jarige is met een hoofdwond en een hersenschudding naar het Gemini Ziekenhuis vervoerd.

Drankrijders aangehouden

Den Helder, zaterdag 6 maart 2004.

Een 42-jarige drankrijder uit Den Helder is aangehouden op de Zanddijk rond 00.40 uur. De man viel op door zijn rijgedrag, waarbij hij moeite had zijn auto rechts te houden en hij regelmatig de middenstreep passeerde. Hij bleek 500 ug/l te blazen. De man krijgt een proces-verbaal.

Een 26-jarige autobestuurder uit Den Helder kan zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de Langevliet op alcohol gecontroleerd, hij blies 610 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Benevelde aangehouden

Den Helder, zaterdag 6 maart 2004.

Een 31-jarige man uit Alkmaar is in de Koningstraat rond 01.50 uur aangehouden. De man verkeerde in beschonken toestand. Hij trok het portier van een politieauto open en schold de agenten uit. Ter ontnuchtering werd de man meegenomen naar het bureau. Eenmaal bij zinnen toonde de man berouw. Hij krijgt een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde.

Duur plasje

Schagen, zaterdag 6 maart 2004.

Het plassen op de Markt is een 37-jarige man uit Sint Maarten duur komen te staan. Hij werd rond 02.25 uur betrapt en kon voor zijn wildpassen een boete betalen van 50 euro.

Huisvredebreuk

Wieringerwerf, zaterdag 6 maart 2004.

Een 32-jarige man uit Medemblik is rond 09.00 uur aangehouden in een woning aan de Meeuwstraat. De man was een dag ervoor uit bewaring geschorst op voorwaarde dat hij geen contact met zijn ex-vrouw zou opnemen. De man had eerder een veroordeling gekregen wegens huisvredebreuk. Hij had daar echter geen boodschap aan, hij heeft in de woning ingebroken en vernielingen en besmeuringen aangebracht op de benedenverdieping. Daarna is hij in een bed gekropen. De man is opnieuw ingesloten.