Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 6 maart

Hoorn 06-03-2004 - 15.00 uur

Brand in slaapkamer

Avenhorn, vrijdag 5 maart 2004.

In een woning aan de Wieken, is ronds 16.00 uur brand in een slaapkamer ontstaan. De 84-jarige bewoonster lag op dat moment te slapen in de woonkamer. Zij werd wakker door de rookontwikkeling vanuit haar slaapvertrek. De vrouw heeft door kordaat optreden de brand zelf geblust. Het ging om een stoel met kleding dat vermoedelijk van buitenaf via het geopende raam is aangestoken. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Taxichauffeur bedreigd

Avenhorn, zaterdag 6 maart 2004.

De politie heeft drie mannen uit Lunteren, Venlo en Alkmaar met de respectievelijke leeftijd van 20, 26 en 32 jaar aangehouden en ingesloten. Een van hen had tijdens de rit van Alkmaar naar Avenhorn een 22-jarige taxichauffeur uit Haarlem met de dood bedreigd. Daarbij maakte hij een dreigend gebaar, waarop de chauffeur de taxi stilzette en de auto uit vluchtte. De gealarmeerde politie heeft kort daarop de taxi gevonden op de Provincialeweg en de mannen aangehouden rond 03.10 uur. De taxichauffeur was niet goed bekend in de omgeving en was een paar keer verkeerd gereden, dit was kennelijk in het verkeerde keelgat van de passagiers geschoten.

Handgemeen

Enkhuizen, zaterdag 6 maart 2004.

In een uitgaansgelegenheid aan de Kaasmarkt heeft een handgemeen plaats gevonden. Naar aanleiding van een omgevallen flesje is een 24-jarige Amsterdammer meermalen op zijn gezicht geslagen door een andere bezoeker. Het slachtoffer liep daarbij een bloedneus op en diverse zwellingen in het gezicht en verloor een stukje voortand. De dader wist te ontkomen.