6/3 Persberichten regio

's-Hertogenbosch 06-03-2004

District Den Bosch

134 BEKEURINGEN BIJ VERLICHTINGSCONTROLE

Heusden, Drunen, Vlijmen De politie heeft in de maand februari op diverse plaatsen in Heusden, Drunen en Vlijmen verlichtingscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 134 bekeuringen uitgeschreven. De politie controleerde voornamelijk fietsers en bromfietsers, maar ook automobilisten werden gecontroleerd. Verkeersveiligheid is één van de speerpunt van het politiekorps. Het voeren van goede verlichting vergroot de verkeersveiligheid. Ook in de komende maanden zal de politie verkeerscontroles houden.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR INBRAAK

Rosmalen De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen aangehouden. De mannen, een 32-jarige inwoner van Middelrode, een 31-jarige inwoner van Bakel en een 35-jarige inwoner van Gorinchem, worden verdacht van inbraak in een gebouw aan de Stationsstraat in Rosmalen. Een getuige had glasgerinkel gehoord en belde de politie. Die stelde een onderzoek in en trof de verdachten in een auto op de parkeerplaats aldaar. Ze gedroegen zich verdacht en hun signalementen kwamen overeen met de signalementen die getuigen opgegeven hadden. Twee ruiten aan de achterkant van een gebouw aan de Stationsstraat waren vernield. Onbekend is of er daadwerkelijk iets is weggenomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek inverzekering gesteld.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR INBRAAK IN AUTO

s-Hertogenbosch Een 15-jarige Bosschenaar is vrijdagavond aangehouden op de Derde Herven in zijn woonplaats. De Bosschenaar had samen met een tot nog toe onbekende man in de wijk rond gereden en zich verdacht gedragen bij diverse autos. Dit werd door meerdere wijkbewoners gezien. Op basis van het signalement hield een getuige de jongen tegen op de Derde Herven. Hij belde de politie en die heeft de Bosschenaar aangehouden. Bij fouillering bleek de verdachte in het bezit te zijn van een rijbewijs en een paspoort die op 11 februari uit een auto aan de Turijnstraat te s-Hertogenbosch waren weggenomen. Vrijdagavond waren op diverse plaatsen in de wijk auto-inbraken gepleegd. De verdachte is voor verder onderzoek inverzekering gesteld.

MAN MET DRUGS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag een 47-jarige inwoner van Vught aangehouden op de Stationsweg in s-Hertogenbosch. Agenten zagen dat de man een drugsdeal sloot met een andere man. Daarop werd de Vughtenaar aangehouden. Hij bleek acht bolletjes heroine bij zich te hebben. De drugs is inbeslaggenomen en de verdachte is inverzekeringgesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen- Een 29-jarige automobilist uit Rosmalen is vrijdagnacht op de JKVR van Courtlaan in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Elshout De politie betrapte vrijdagnacht op de Heusdenseweg in Elshout een 39-jarige inwoner van Waalwijk op het rijden onder invloed. Tevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

s-Hertogenbosch Een 31-jarige automobilist uit Eethen werd vrijdagnacht eveneeens betrapt op het rijden onder invloed. De controle was op de Parade in s-Hertogenbosch. Ook hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

GEWAPENDE OVERVAL

s-Hertogenbosch Een man met een mes heeft zaterdagochtend omstreeks 11. 38 uur een gewapende overval gepleegd op een winkel aan de Leegwaterlaan in s-Hertogenbosch. De man kwam sigaretten kopen en bij het afrekenen bedreigde hij de medewerkerster met een mes en deed een greep in de kassalade. De man was ongeveer 25-30 jaar oud, 1.80 lang en droeg een zwarte muts op zijn hoofd. Hij is weggereden op een bromfiets in onbekende richting.

District Aa en Dommel

LASTIGE BROMFIETSERS AANGEHOUDEN

Schijndel De politie heeft vrijdagavond twee inwoners van Schijndel aangehouden op de Hoofdstraat in hun woonplaats. Een agent zag de beide op een bromfiets rijden over de Groenweg. Ze reden ruim harder dan de toegestane maximum snelheid van 30 km/u. Toen de agent hen bij het tankstation op de Hoofdstraat wilde controleren, gedroegen ze zich zeer recalcitrant. Ze werkten niet mee toen de agent vroeg om het tonen van een bromfietscertificaat en weigerden de bromfiets af te zetten. Tevens dreigde ze met het optrommelen van een groep vrienden. De agent riep twee collegas erbij ter assistentie om de Schijndelnaren aan te houden voor diverse verkeersovertredingen, niet voldoen aan bevel of vordering, beledigen van de politieambtenaar en dreigen met openlijke geweldpleging. De verdachten verzetten zich beide hevig waarbij één van de agenten een zwelling aan zijn scheenbeen opliep. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek de 19-jarige inwoner van Schijndel in het bezit te zijn van een knipmes. Het mes is inbeslaggenomen en de verdachten zijn inverzekeringgesteld.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BETALEN MET VALS GELD

Boxtel De politie heeft vrijdagmiddag een 19-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op de Kasteellaan in Boxtel. De man had in meerdere winkels aan de Stationstraat getracht met vals geld te betalen. Een medewerker van één van de winkels ging achter hem aan. Getuigen hadden gezien dat de man de binnenplaats van de flatwoningen aan de Kasteellaan was op geklommen. Daar kon de politie hem aanhouden. Hij is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL AUTO

Schijndel
Een 47-jarige Bosschenaar is vrijdagavond aangehouden op de Boschweg in Schijndel. Agenten zagen de man rijden in een bus met zijn mistachterlicht aan. Zij wilden de man controleren en gaven hem een stopteken. In eerste instantie gaf hij hieraan geen vervolg, maar op de Boschweg stopte hij de bus. De bedrading van de bus was doorverbonden. De man gaf toe de bus die avond gestolen te hebben vanaf een parkeerstrook tegen over het GZG ziekenhuis in s-Hertogenbosch. Hij is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Oedenrode -
Een 32-jarige automobilist uit Sint Oedenrode is vrijdagnacht betrapt op het rijden onder invloed op de Zwembadweg in zijn woonplaats. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Schijndel -
De politie heeft vrijdagnacht een 17-jarige inwoner van Schijndel aangehouden op de Hoofdstraat in zijn woonplaats. Hij beledigde agenten die belast waren met de surveillance die nacht. Hij werd naar verhoor met een proces-verbaal thuis afgezet.

District De Leijgraaf

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 33-jarige automobilist met de Poolse nationaliteit aangehouden. Op de Rembrandtlaan in Veghel controleerde de politie de man op rijden onder invloed. Een eerste test gaf aan dat de man gedronken had. Op het bureau lukt het hem echter niet een goede blaastest af te leggen. Daarop werd een bloedproef genomen. Die moet nu uitwijzen hoeveel de man gedronken had.

MOTORRIJDER AANGEREDEN

Uden
Een 51-jarige motorrijder uit Sint Oedenrode is vrijdagmiddag aangereden op de Lippstadtsingel in Uden. Daarbij raaktè hij niet gewond. De politie heeft een 40-jarige Udenaar aangehouden in zijn woning. De motorrijder reed vanuit de richting Volkel over de Lipstadtsingel. Hij reed door groen in de richting van de A50 toen hij van links door een vrachtwagentje werd aangereden. De veroorzaker is doorgereden. Even later trof de politie het vrachtwagentje voor de woning van de aangehouden man aan. De 40-jarige Udenaar is meegenomen naar het bureau en hij verklaarde inderdaad gereden te hebben. Zijn signalement komt echter niet overeen met het door diverse getuigen opgegeven signalement. De politie onderzoekt de zaak.

ONDER INVLOED TEGEN VOETGANGER

Uden
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige automobilist uit Uden aangehouden op de Kerkstraat in zijn woonplaats. Agenten zagen dat de man over de Markt reed. Daarbij overschreed hij de maximaal toegestane snelheid van 30 km/u. Hij haalde een auto die voor hem reed in en kwam hierdoor op het voetgangers gedeelte. Daarbij raakte hij met zijn buitenspiegel een voetganger. Op de Kerkstraat konden de agenten de man tot stilstand brengen. Onderzoek wees uit dat hij te veel gedronken had. De man werd ingesloten, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

MAN STEELT UIT KASSA

Veghel
De politie heeft zaterdagochtend een 28-jarige inwoner van Veghel aangehouden in zijn woning. De man was die nacht betrapt toen hij geld wegnam uit de kassa van een hotel aan het Stadhuisplein in Veghel. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

FIETSTER GEWOND

Uden
Een 32-jarige fietster uit Odiliapeel is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Millsebaan/Industrielaan in Uden. Een 24-jarige Udense automobilist reed over de Millsebaan in de richting van de Industrielaan. Toen hij de Industrielaan in wilde, zag hij een fietster over het hoofd. Zij vloog over de motorkap heen en kwam op de grond terecht Ze is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

District Maasland

AANGEHOUDEN VOOR HUISVREDEBREUK

Oss
De politie heeft vrijdagavond een 37-jarige inwoner van Schaijk aangehouden in een woning aan de Herman Parlevlietstraat in Oss. De man pleegde huisvredebreuk doordat hij in de woning was en de hoofdbewoonster dit niet wilde. Tevens bleek dat hij een ruit van de voordeur vernield had. Hij is later die avond naar huis gestuurd met een proces-verbaal.

SNELHEIDSDUIVEL RAAKT RIJBEWIJS KWIJT

Oss
Een 24-jarige automobilist uit Lithoijen is vrijdagavond zijn rijbewijs kwijt geraakt. Op de John F Kennedybaan in Oss reed de man 141 km/u terwijl daar 80 km/u is toegestaan.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Oss
Een 40-jarige automobilist uit Oss is vrijdagnacht betrapt op het rijden onder invloed op de Hertogensingel in zijn woonplaats. De man kreeg een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd omdat het niet geldig bleek te zijn.

Een 41-jarige automobilist viel die nacht op de Graafsebaan in Oss door de mand. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Een 23-jarige Ossenaar werd gecontroleerd omdat hij met geblindeerde ruiten reed over de Berghemseweg. Agenten roken een sterke alcohollucht en namen een blaastest af. Ook deze bestuurder bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal voor de geblindeerde ruiten, voor rijden onder invloed en hij kreeg een rijverbod.

Nistelrode
De politie betrapte een 28-jarige Herpense automobiliste die nacht op de Udenseweg in Nistelrode. Ook zij bleek te veel gedronken te hebben. Ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

WILDPLASSER GEEFT VALSE NAAM OP

Oss
De politie hield vrijdagnacht een 23-jarige inwoner van Berghem aan. Toen agenten hem wilden bekeuren omdat hij zich schuldig maakte aan wildplassen, gaf hij een valse naam op. Daarop is hij aangehouden en ingesloten. Later die nacht kon hij met een proces-verbaal huiswaarts keren.

District Land van Cuijk

Rectificatie

In een bericht dat gister verstuurd is over de mishandeling van een vrouw op de openbare weg is een verkeerde leeftijd vermeld. tevens reed zij in een andere richting dan in het bericht stond. Hieronder treft u het juiste bericht aan.

Vrouw mishandeld op openbare weg

Boxmeer
Donderdagmiddag is een 13-jarige vrouw uit Wanroij mishandeld op de Sint Anthonisweg in Boxmeer. De vrouw reed met een grote groep vriendinnen op het fietspad op de Sint Anthonisweg in de richting van Sint Anthonis, toen zij een hand op haar schouder voelde. Deze bleek van een wielrenner die haar een zodanige duw gaf dat ze ten val kwam. Daarbij verwondde zij zich aan hand en knieën, en kneusde zij haar voet. De wielrenner stapte af om te vragen of de vrouw zijn bel niet had gehoord. Vervolgens is hij doorgereden zonder zich bekend te maken.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EN VERNIELING

Boxmeer
De politie heeft vrijdagnacht een 25-jarige inwoner van Boxmeer aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht die dag een 21-jarige inwoonster van Boxmeer met de dood bedreigd te hebben. Tevens wordt hij verdacht van vernieling van de voordeur van de flat waar de man woont. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Boxmeer
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige inwoner van Sint Anthonis en een 20-jarige inwoner van Boxmeer aangehouden op de Spoorstraat in Boxmeer. De 19-jarige man beledigde één van de aanwezige agenten. Toen de politie hem vervolgens aan wilde houden, trachtte de 20-jarige man dit te voorkomen. Hij werd meerdere malen weggestuurd en vond het toen eveneens nodig om een agent te beledigen. De verdachten zijn ingesloten en zij zullen een proces-verbaal krijgen.

MAN BEDREIGD FAMILIE MET MES

De politie heeft vrijdagavond een 30-jarige inwoner van Cuijk aangehouden op De Valuwe in Cuijk. De man wordt er van verdacht die avond zijn familie bedreigd te hebben met een mes. Hij zou dit gedaan hebben, omdat hij geen geld kreeg. De verdachte staat bekend als zogenaamde veelpleger (stelselmatige dader). Hij is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.