RED BULL NEDERLAND B.V.

Nederlandse snowboarders winnen interland Nederland-Belgie

Unieke strijd in hartje Brussel

NEDERLANDSE SNOWBOARDERS WINNEN INTERLAND NEDERLAND-BELGIE

Op 6 maart streden de beste freestyle snowboarders van Nederland en België om de .eer der Lage Landen. tijdens de eerste Red Bull Rail Battle in het centrum van Brussel. De winst werd door de jury met drie punten verschil toegekend aan Oranje. Nederlander Pim Stigter was de onbetwiste .King of the Rail.. Hij besliste met de trick .cab 270. de wedstrijd. Nog nooit eerder vond er een snowboard-interland tussen de buurlanden plaats. Onder luid gejuich van het massaal meegereisde en toegestroomde publiek vertoonden de waaghalzen op de trappen van Mont des Arts hun spectaculairste tricks.

Brussel vormde vandaag het decor van een energieke interland. Waar Nederland en België elkaar normaal gesproken op het voetbalveld bestrijden, deden de Lage Landen dat dit maal op de trapleuningen van Mont des Arts. Namens Oranje namen David van Gessel, Tijs Goossens, Maarten van der Aar, David Mol, Pim Stigter en Cheryl Maas, de enige dame in het gezelschap, deel aan deze freestyle snowboard-wedstrijd. Zij vonden geduchte tegenstand in hun Belgische opponenten.

Vanaf 14:30 uur gleden de boarders op alle mogelijke manieren van de .railslides. af, waarmee zij ruim 7500 fans op een waar spektakel trakteerden. Niets was de riders te gek, werkelijk alle trucs werden uit de kast gehaald. Nederland ging er uiteindelijk vandoor met een prijzenpot van zo.n 8000 Euro.

Om het event in stijl af te sluiten gaven trialbikers Patrick Smit en Kenny Belaey nog een spetterende demonstratie weg, die werd ondersteund door muziek van o.a. Green Lizard, Starflam en Benny Rodrigues.

Voor meer informatie over de Red Bull Rail Battle, neem contact op met organisator Mathias Kerckhof (tel.

00-32-9/345.45.58, info@kozzmozz.com) of Red Bull Communications, Mariska Woertman, telefoon: 06-10937146, e-mail: Mariska.Woertman@nl.redbull.com
Een foto is rechtenvrij beschikbaar via ANP Perssupport Foto en de digitale beeldbank van het ANP. Voor meer fotomateriaal kunt u terecht op de website http://www.redbull-photofiles.com. Voor tv beeldmateriaal: neem contact op met Mariska Woertman. Check ook www.redbullrailbattle.com.


06 mrt 04 21:50