Ingezonden persbericht

Verassend wonen in verrassend Rotterdam

ROTTERDAM, 20040224 -- Rotterdam verrast door verandering, door initiatieven, door vernieuwing, door het bestaande. Een stad die hard bouwt aan woningen van topkwaliteit. Op verrassende locaties met verrassende uitzichten. In de binnenstad, langs het water, op en in een pakhuis van 100 jaar terug, in de weidse omgeving van een polderlandschap en zelfs in de duinen.


Bij het City Informatiecentrum aan de Coolsingel 197 vindt u informatie over de nieuwste projecten. Verrassend wonen in Rotterdam is meer: je eigen droomhuis bouwen, superluxe appartementen, woonhotels of wonen met meerdere mensen in een woongroep. Rotterdam, stad van nieuwe gebouwen, nieuwe architectuur en een steeds veranderende skyline. Reden voor het City Informatiecentrum in maart de themamaand 'Verrassend wonen in verrassend Rotterdam' te organiseren, uiteraard met een verrassend programma!

Zaterdag 6 maart: informatiemarkt en workshops over het bouwen van een droomhuis.

Wat is verrassender en origineler dan wonen in een huis dat je zelf hebt ontworpen en laten bouwen? Ook in Rotterdam kan men zo'n droomhuis bouwen: midden in de stad, vlakbij het strand of op een eiland in de Zevenhuizer Plas. De komende twee jaar worden in Rotterdam 270 vrije kavels te koop aangeboden.
Voor meer informatie over de locaties van kavels in Rotterdam, het (laten) ontwerpen en bouwen van een droomhuis organiseert het City Informatiecentrum op 6 maart een informatiemarkt en workshops. Locatie: Coolsingel 197. Tijd: van 10.30 tot 17.00 uur. Voor workshops dient men zich vooraf op te geven via (010) 489 3993.
Kinderen zullen deze dag met allerlei materialen ook hun eigen droomhuis bouwen. Het bouwen met LEGO is voor iedereen toegankelijk van 10.30 tot 12.00. De mooiste gebouwen worden bij het City Informatiecentrum tentoongesteld.


Zaterdag 13 maart: ontdekkingstochten door Rotterdam.

Laat u verrassen door de verhalen van de Rotterdammers zelf. Rotterdammers vertellen andere Rotterdammers over de verrassingen van hun eigen wijk. De ontdekkingstochten worden georganiseerd in Blijdorp, Scheepvaartkwartier, Noordereiland, Noord, Kop van Zuid en Feijenoord. Reserveren via (010) 489 3993. Deelname is gratis. Zie voor het complete programma de bijlage.


Zaterdag 13 maart: kennismaken met woongroepen.

Vele mensen kiezen voor een andere vorm van wonen. In Rotterdam zijn hier tal van verschillende voorbeelden van. In samenwerking met de Woongroepenwinkel Rotterdam organiseert het City Informatiecentrum op zaterdag 13 maart een speciaal programma voor mensen die anders willen wonen. Reserveren via (010) 489 3993. Deelname is gratis. Zie voor het complete programma de bijlage.


Iedere vrijdag in maart: verrassingen van het gemeentearchief.

Iedere vrijdag* van 11.00 tot 16.00 (én op zaterdag 20 maart van 12.00 en 16.00 uur) kunt u bij het City Informatiecentrum historische films bekijken. Deze maand heeft het gemeentearchief een programma gemaakt met verrassende films uit het archief. De entree is gratis. Het is een inloopprogramma en u hoeft niet te reserveren. Met films van het befaamde Suggestival uit de jaren '70 en de legendarische voetbalclub RFC. Zie voor het complete programma de bijlage.

* Let op: op vrijdag 5 maart van 9.00 tot 12.00 uur!


Vrijdag 26 en zaterdag 27 maart: verrassingen uit Rotterdam.

Verrassingen op een aantal bekende Rotterdamse locaties zoals het Schielandshuis (tocht achter de schermen), De Kuip, de havens, televisiestudio Schiecentrale, Stadhuis Rotterdam en de Laurenskerk. Reserveren via (010) 489 3993. Zie voor het complete programma de bijlage. Voor de meeste activiteiten dient entree te worden betaald.


En bij het City Informatiecentrum de gehele maand maart:
- expositie over verrassende nieuwbouwprojecten in Rotterdam
- expositie over verrassende gebouwen van diverse materialen waaronder LEGO, gemaakt door kinderen
- expositie over zelf bouwen
- op www.wonen.rotterdam.nl: verrassende Rotterdamse plekken van bewoners en bezoekers aan Rotterdam
- vanaf 6 maart: fietstocht om zelf verrassend Rotterdam Zuid te ontdekken

Het City Informatiecentrum is gevestigd aan de Coolsingel 197 te Rotterdam. Bezoektijden op werkdagen van 9.00 tot 17.30 uur (maandag vanaf 13,30 uur) en op zaterdag van 11.00 - 17.00 uur (tijdens informatiemarkt al vanaf 10.30 uur).
Het programma wordt nog steeds verder uitgebreid. Op www.wonen.rotterdam.nl staat de meest actuele informatie.




Ingezonden persbericht