Ingezonden persbericht

Koopwoningruil

de oplossing

DEN HAAG, 20040306 -- De huidige woningmarkt kenmerkt zich als een kopersmarkt: er staan meer woningen te koop dan dat er kopers zijn. De laatste tijd neemt ook het aantal kopers af. De verkooptijd is toegenomen van 30 naar 60 dagen en in januari 2004 zijn er zelfs 12% minder woningen verkocht. Dit versterkt het gevoel bij veel potentiële verkopers (en dus ook toekomstige kopers!) om 'nog maar even te wachten' met de verkoop van hun huidige woning. Dit stagneert derhalve de woningmarkt. Om dit tegen te gaan heeft JenE Vastgoed 'koopwoningruil' geïntroduceerd.


Op de website www.je-vastgoed.nl onder de kop "koopwoningruil" kan men zich gratis inschrijven met een omschrijving van de huidige woning en een omschrijving van de gezochte woning. Natuurlijk kunnen wij ook bij de mensen langs gaan om een (uitgebreid) woningprofiel van de woning en de aan te kopen woning te maken.
Als er een match gevonden wordt ontvangt men de informatie per e-mail. Uiteindelijk zal de database een landelijke dekking krijgen.

Bij ruil met een duurdere woning wordt het verschil bijbetaald, andersom ontvangt men het verschil van de koper. Men loopt dus geen risico omdat er tegelijkertijd verkocht en gekocht wordt, dus geen dubbele lasten!
Pas als er een daadwerkelijke koop en verkoop plaatsvindt wordt onze courtage berekend.

De formule is uitermate geschikt voor iedere woningzoeker die niet het risico wil lopen dat er een nieuwe woning is gekocht en ook nog de hypotheeklasten hebben van de oude woning.
Ook voor mensen die overwegen om binnen nu en een paar jaar een nieuwe woning te kopen is deze manier van kopen en verkopen geschikt.

Er zijn diverse redenen om tot koopwoningruil over te gaan, zoals gezinsuitbreiding, dus te klein wonen, een nieuwe baan, kinderen de deur uit, dus te groot wonen, andere buurt, scheiding, samenwonen, lagere hypotheeklasten, overwaarde benutten en te gebruiken voor andere doeleinden.




Ingezonden persbericht