Ingezonden persbericht

TT Circuit Assen, 28 februari 2004

'2 FAST 2 FURIOUS' OP HERHALING OP TT CIRCUIT ASSEN

2E EDITIE 'LEGAAL STRAATRACEN' OPENT AUTOSPORTSEIZOEN IN ASSEN

Zondag 7 maart: AutoMaxx Street Power Edition 2

Op zondag 7 maart start op het TT Circuit Assen het tuningseizoen in Nederland met de tweede editie van de AutoMaxx Street Power Edition. Afgelopen jaar was dit Nederlands grootste eendaagse tuningevent met maar liefst 27.000 bezoekers. Ook voor de tweede editie zal er veel belangstelling zijn; momenteel worden een flink aantal spectaculaire, dik getunede showcars uit het buitenland gescout voor dikke shows op het circuit.

Tijdens de seizoensopening van het TT Circuit Assen gaat ongetwijfeld de meeste aandacht weer uit naar het streetlegal race kampioenschap dat onder de naam Dutch Street Power Series (DSPS) in 2004 haar tweede seizoen beleeft. Naar verwachting staan ongeveer 160 racers te popelen aan de start om de 1/8 mijl (201 meter) in een zo snel mogelijk tijd af te leggen. De DSPS wordt dit jaar twee keer verreden op het TT Circuit Assen (7 maart en 3 oktober), in Drachten en ook op Zolder in België.

In 2004 kunnen weer nieuwe programmaonderdelen worden verwacht. Op de planning staan:

Autostyle Tuning Top 40

Op 7 maart wordt de laatste voorronde gehouden, waar eigenaren van showauto's zich kunnen aanmelden voor een plaatsje in de Tuning Top 40. Voorafgaand in februari zijn er ook vier voorrondes bij Autostyle dealers in verschillende regio's. De eerste "hitlijst" wordt gepubliceerd in het april-nummer van AutoMaxx en de 40 mooiste auto's van Nederland en Vlaanderen krijgen een uitnodiging voor de European Tuning Show in de Amsterdam RAI. Vervolgens zal maandelijks de Top40 worden gepubliceerd in het magazine en op de website www.automaxx.nl. Tuningliefhebbers kunnen op de site stemmen op hun favoriet. Daarnaast kunnen op alle events van AutoMaxx nieuwe aanmeldingen worden gedaan, die een plaatsje kunnen veroveren in de Tip20.

Exhaust dB-drag

Op 7 maart wordt de eerste decibellenwedstrijd georganiseerd, waar je geluidvolume uit je uitlaat bepaalt of je wint. Dat wordt oren open en genieten.

Drie audiowedstrijden: Pioneer Eargasm, EMMA Sound Quality en AutoMaxx dB-drag

Maar liefst drie audiowedstrijden zullen op de AutoMaxx eventcalender regelmatig een plaatsje vinden op de paddock. Bij Pioneer Eargasm draait het om een mix van soundquality en decibellen. Bij EMMA staat de soundquality centraal en bij de AutoMaxx dB-drag tellen alleen de decibellen.

Vrij rijden en Race&Drift Training
De afgelopen twee jaar hebben de liefhebbers van vrij rijden het moeten missen, maar het is weer helemaal terug. Voor slechts EURO30,- kun je je 20 minuten uitleven op het circuit.

Helemaal hot is de nieuwe Race&Drift training die je kunt ondergaan. Voor slechts EURO35,- kun je gedurende 2,5 uur onder begeleiding van ADS de volgende onderwerpen meemaken: remtechniek, uitwijken, slippen, bochtentechniek en.... DRIFTEN. Tenslotte ga je ook nog even vrij rijden op het circuit!

Maar ook vertrouwde programmaonderdelen zullen niet ontbreken, zoals;

Meguiar's Show & Shine Contest

Een deel van de paddock wordt gereserveerd voor showcars, die meedingen naar de titel "Best of Show".

BurnContest

Op een apart parcours wordt een wedstrijd gehouden onder liefhebbers van de burncontest; wie legt het langste bandenspoor neer. Deelname is gratis en natuurlijk worden er ook mooie echte 'burnouts' gedraaid; hierbij laat men de voor- of achterbanden net zo lang roken tot de banden uit elkaar spatten. Met de 'donuts' is spektakel verzekerd.

Tuningbeurs en Tuningclubs

Op de paddock wordt een groot gedeelte gereserveerd voor de presentatie van tuningclubs uit Nederland en Belgie. Daarnaast is er een tuningbeurs, waar de meest recente trends op het gebied van tuning, caraudio en carstyling worden gepresenteerd. Hier kun je op zoek gaan naar de leukste aanbiedingen.

De AutoMaxx Street Power Edition 2 is een initiatief van het tuningtijdschrift AutoMaxx Magazine en wordt georganiseerd door VDB CarEvents BV. In het najaar worden er nog twee AutoMaxx Street Power Editions georganiseerd, te weten op 3 oktober in Assen en op 21 november op het Circuit van Zolder in België.

Facts

Het evenement is geopend van 9-18 uur. Op en rond de paddock is er plaats voor 5.000 showauto's. Paddockkaarten voor showauto's zijn alleen op aanvraag te bestellen en kosten ¤5,- per stuk

Tickets kosten ¤13,- p.p.

Kinderen t/m 12 jaar gratis

Parkeren op de normale parkings is gratis.

Aanmelden voor de programmaonderdelen en paddockkaarten kan uitsluitend via www.automaxx.nl .

Route: A28, Zwolle-Groningen, afslag Assen Zuid

Voor je routeplanner: De Haar 9, 9405 TE Assen

************************