De Balie

7 maart / 15.15 uur

Lezingen - Emancipatie voorbij: Wat willen we nog meer?

Volgens minister De Geus van Sociale Zaken is de emancipatie van witte vrouwen zo ongeveer afgerond, terwijl er bij de moslimvrouwen een wereld te winnen is.

Aan de vooravond van vrouwendag peilt debalie of dit waar is. Vrouwen bekleden lagere posities dan mannen, nemen meer zorgtaken op zich en worden veel minder vaak naar hun mening gevraagd door de media. Is dat hun eigen keuze (laat die mannen zich maar doodwerken en belangrijk doen), is het hun eigen schuld (moeten ze maar ambitieuzer zijn) of hebben ze toch nog steeds minder kansen? Zitten moslimvrouwen op die politieke aandacht te wachten? En zo ja wat willen ze veranderen en wat voor steun hebben ze hierbij nodig? En waarom griezelen veel jonge vrouwen van de woorden feminisme en emancipatie?

In drie korte lezingen van Mirjam de Rijk (voorzitter Vrouwen Alliantie) over eigen schuld of eigen keus, Bertien Minco (Bureau Beeldvorming en Diversiteit Publieke Omroep) over vrouwen in of buiten beeld en Ceylan Weber (Vereniging van Nederlandse Moslimvrouwen) over de emancipatie van moslimvrouwen wordt geprobeerd antwoord te geven op deze vragen. Anja Meulenbelt, Jens van Tricht en Karima Belhaj reageren o.l.v. Natasja van den Berg.

kaartverkoop en reserveren
toegangsprijs: ¤ 5,00
openingstijden kassa: op werkdagen van 13.00-18.00 uur of tot aanvang programma. In het weekend 1 ½ uur voor aanvang.
telefonisch reserveren: 020 55 35 100 tijdens openingstijden tot drie kwartier voor aanvang.

debalie | Kleine-Gartmanplantsoen 10 | 1017 RR | Amsterdam