013 Tilburg

013 Popcentrum Tilburg

PEOPLE & MUSIC FESTIVAL GEEFT TALENT EEN BETERE KANS!

Op zondag 7 maart 2004 wordt het VanLeest People&Music Festival voor de eerste keer georganiseerd in 013 Popcentrum. Hoofdsponsor en naamgever zijn VanLeest Music&Movies.

Dit benefietfestival wil een brug te bouwen tussen muziek voor mensen en muziek door mensen. Aan het Festival wordt tevens een internetveiling gekoppeld met een benefietverkoop van collectors items. De voorwerpen, waarvan een deel gesigneerd, zijn beschikbaar gesteld door binnen- en buitenlandse artiesten. Deze exclusieve veiling zal in de week voorafgaand aan het concert vanaf 26 februari tot 7 maart 2004 gehouden worden met een wisselend aanbod op www.vanleest.nl/

De opbrengst van de Veiling en het Festival zal deels worden gebruikt voor de ontwikkeling van talent op de Prompt Trust School in Kaapstad, Zuid-Afrika. Deze opleiding verkeert in zware geldnood. Er is geen geld voor instrumenten en de faciliteiten zijn zwaar verouderd. De Promptschool is een beroepsopleiding voor popmuzikanten in Zuid-Afrika, vergelijkbaar met de Fontys Rockacademie in Tilburg. Daarnaast wordt het andere deel van de opbrengst gebruikt voor de ondersteuning van VluchtelingenWerk s-Hertogenbosch. VW helpt jonge alleenstaande vluchtelingen (AMAs) om hun persoonlijke talenten te ontwikkelingen om een betere start naar volwassenheid te maken.

Een gevarieerd programma met onder meer optredens in The Choice van Krezip, Beef!, Tashas World (winnaar Zilveren Harp), The Sheer, Wealthy Beggar en de Belgische jazz/dance band Buscemi. Deze groepen zullen elk een optreden verzorgen van gemiddeld drie kwartier.

Daarnaast zal er in de Kleine Zaal een verrassend programma plaatsvinden. Onder de noemer van de Rockacademie Club zullen o.a. Henk Westbroek, Henk Hofstede (The Nits), en SêNA eigen nummers spelen in samenwerking met de Rockacademieband & guests en opvallende nieuwe talenten. Daarnaast zijn hier optredens te zien van onder meer Rose, Treble en Green Lizard.