Gemeente Zaanstad

Presentatie kindergedichtenbundel

woensdag 3 maart 2004

Een resultaat van de brede schoolontwikkeling in Zaanstad

Op zondag 7 maart a.s. zal het eerste exemplaar van de kindergedichtenbundel "Wormerveer, in woord en beeld" worden overhandigd aan wethouder Judith Schouten. Dit gebeurt door wijkvoorzitter en kinderliteratuurspecialist Thea van t Loo. Zij doet dit in het Zaans Museum 14.30 uur. Ook zijn er dan een aantal kinderen aanwezig die hun eigen gedicht voorlezen.

Deze kindergedichtenbundel is tot stand gekomen in het kader van het pilotproject Brede School Wormerveer. Dat is een samenwerkingsverband tussen het basisonderwijs, het sociaal cultureel werk en de kinderopvang. Kinderen van de drie basisscholen De Mei, Toermalijn en De Pionier hebben de mooiste en opmerkelijkste plekken in hun wijk gefotografeerd en daarbij gedichten gemaakt. De mooiste gedichten zijn gebundeld. Wat deze bundel -naast de prachtige vormgeving van Peter Louman- vooral zo bijzonder maakt, is de toevoeging van een wandelroute langs de gefotografeerde plekken waarover de gedichten zijn geschreven. Al wandelend kunt u zich als lezer laten verrassen door de keuze van de plekken en de overpeinzingen van de kinderen.

Het thema voor deze gedichtenbundel is ontleend aan de titel van de wintertentoonstelling van het Zaans Museum: het Zaanse landschap. Het werk van de kinderen (de fotos en gedichten) wordt tentoongesteld in het museum.

Zondag 7 maart is de afsluitende dag van de wintertentoonstelling. Dat is dus een laatste kans om het werk van de kinderen in het museum te bezichtigen. Daarna gaan de werkstukken naar het bibliotheekfiliaal in Wormerveer, waar het nog enkele weken geëxposeerd wordt.

De bundel te koop is in buurtcentrum de Lorzie en het bibliotheekfiliaal Wormerveer voor 5.

Door op onderstaande links te klikken kunt u overig nieuws uit de regio vinden.

http://zaanstreek.webregio.nl
www.nhd.nl
www.rtvnh.nl