Gemeente Roermond

7 maart: Antoinette Alberdingk Thijm concert

Andreja Smeetz Bijzondere concerten bij de tentoonstelling "Het huis van Cuypers"

Op zondag 7 maart vindt in het Stedelijk Museum het eerste concert plaats in de serie Antoinette Alberdingk Thijm concerten. De zangeressen Andreja Smeetz en Liselotte Mostinckx zullen muziek van o.a. Wolf, Poldowski en Bizet zingen. Het is het eerste concert in een reeks van vijf, die het Stedelijk Museum Roermond in het kader van de tentoonstelling "Het huis van Cuypers" organiseert. De concerten vinden plaats in de historische muziekzaal van het Stedelijk Museum Roermond en beginnen om 12.30 en duren tot ongeveer 14.00. De concerten zijn vernoemd naar de tweede echtgenote van architect Pierre Cuypers, Antoinette Alberdingk Thijm. Zij was een groot muziekliefhebster en verdienstelijk zangeres. Zes jonge, veelbelovende, internationale zangeressen zullen onder haar naam muziek ten gehore brengen van componisten uit de 19e en 20e eeuw. 7 maart zullen Andreja Schmeetz en Liselotte Mostinckx de spits afbijten. Andreja Schmeetz Liselotte Mostinckx studeert sinds 2001 solozang bij Axel Steven Everaert aan het conservatorium van Maastricht. Ze was koorlid in de producties Aïda en Carmen bij Opéra Royal de Wallonie en Carmen, Don Pasquale en Le nozze di Figaro bij Opera Zuid. Ze zal onder andere liederen ten gehore brengen van Poldowski en Hugo Wolf en de Arias Una voce poco fa uit Il Barbiere di Sevilla en Habanera uit Carmen.

Liselotte Mostinckx studeert aan het conservatorium van Maastricht bij Axel Steven Everaert. Ze nam deel aan verschillende projecten van Muziektheater Transparant zoals: De Storm met muziek van Purcell, Zone Orfeo met muziek van Monteverdi en Drift met ook hoofdzakelijk muziek van Monteverdi. Onder directie van Koen Kessels zong ze Papagena in Mozarts Zauberflöte' in de jongerenvoorstelling van Zomer Opera Alden Biesen.

Data van de overige concerten: 4 april, 2 mei, 16 mei en 6 juni, aanvang telkens om 12.30 uur. De entreeprijs is 5 inclusief museumbezoek en consumptie. U kunt telefonisch plaatsen reserveren tijdens de openingstijden van het museum.

Stedelijk Museum Roermond

adres: Andersonweg 4
6041 JE Roermond

telefoon: 0475 - 333496

fax: 0475 - 336299

e-mail: museum@roermond.nl

Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag: 11.00 - 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen:14.00 - 17.00 uur

Publicatiedatum: 03.03.2004 Bijgewerkt: 03.03.2004