Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-03-2004

Televisie
PORTRET VAN EEN PASSIE
Uitzending zondag 7 maart
Nederland 2 ­ 11.25 uur


HET IMPROVISATIETALENT VAN JAN VAYNE
IN PORTRET VAN EEN PASSIE

De aflevering van PORTRET VAN EEN PASSIE van zondag 7 maart portretteert het muzikale talent van Jan Vayne. Als kleine jongen verloor hij zijn hart aan het kerkorgel en hij laat zien dat zijn band met dit majestueuze instrument nog steeds heel innig is. Toch is zijn ware liefde de piano geworden omdat dit instrument meer past bij zijn grootste talent: improviseren!

Schijnbaar moeiteloos past deze pianist zich aan en weet hij de juiste toon te treffen die de 'geest' van de componisten weergeeft en niet zozeer die strikte noten op papier.

Verder zien we in PORTRET VAN EEN PASSIE dat hij niet alleen muzikaal gezien een improvisatiekunstenaar is, ook zijn dagelijkse leven wordt gekenmerkt door een grote flexibiliteit. Hij past zich soepel aan aan omstandigheden en momenten. Jan: "Pianospelen is mijn passie, maar als ik het niet zou hebben dan houdt het leven niet op, dan zou er iets anders zijn."

Op zondag 14 maart is Simone Kleinsma de hoofdpersoon in PORTRET VAN EEN PASSIE, op 31 maart gevolgd door Oger en Henk van der Meyden is op 28 maart de laatste gast van programmamaker Job Cieraad.