Gemeente Ambt Montfort


Stemmen per brief, Nederlanders wonend in het buitenland

De burgemeester van Ambt Montfort maakt bekend, dat het stemmen per brief toegestaan is aan degene, die op de dag van de stemming (10 juni 2004) 18 jaar en ouder is en op de dag van de kandidaatstelling (28 april 2004) Nederlander is en op die dag:


* zijn/haar werkelijke woonplaats buiten Nederland heeft of
* zijn/haar werkelijke woonplaats in de Nederlandse Antillen of Aruba heeft en tevens tenminste gedurende tien jaren ingezetene van Nederland is geweest of

* in de Nederlandse openbare dienst in de Nederlandse Antillen of Aruba werkzaam is, alsmede zijn/haar Nederlandse echtgeno(o)t(e), levensgezel en kinderen, voorzover dezen met hem/haar een gemeenschappelijke huishouding voeren.

Om per brief te kunnen stemmen moet een verzoekschrift worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente s-Gravenhage. Op het daartoe strekkende aanvraagformulier is aangegeven bij welke instantie het verzoek moet worden ingediend.
Voor categorie a en b is het aanvraagformulier (model D 3-1) kosteloos verkrijgbaar op het gemeentehuis, bureau burgerzaken, en bij de consulaire post waaronder de woonplaats van de verzoek(st)er ressorteert of bij de vertegenwoordiger van Nederland in de Nederlandse Antillen of in Aruba.
Voor categorie c is het aanvraagformulier (model D 3-2) verkrijgbaar bij het ministerie waaronder de werkzaamheden van de betrokken functionaris ressorteren.
De verzoeken moeten uiterlijk 28 april 2004 ingediend zijn.

Nadere informatie over het stemmen per brief wordt verstrekt door bureau burgerzaken, tel. 538835, van de gemeente.