1e persbericht van zondag 7 maart 2004

Eindhoven 07-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na valse meldingen aangehouden

Een 36-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 18.10 uur in zijn woning aan de Klaartje Donzestraat aangehouden. De man had 112 gebeld met de melding dat er een overval gepleegd werd op een benzinestation aan de Huizingalaan. Even later belde hij dat de politie niet dichterbij moest komen omdat er geschoten werd. Bij het benzinestation bleek niets aan de hand te zijn. De beller kon opgespoord worden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Breitnerstraat is zaterdagavond een zwarte BMW 525i met het kenteken 43-VD-GD gestolen.

Eindhoven: Autodieven aangehouden

Op de Parklaan zijn zondag om 2.30 uur een 33-jarige Eindhovenaar en een 28-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Zij reden in een personenauto die zaterdagavond was gestolen. De politie zag hen rijden en bij controle bleek dat het contactslot was doorverbonden. De twee autodieven zijn ingesloten.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad aangehouden

In een winkel aan de Boutenslaan is zondag om 2.50 uur een 38-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Een getuige meldde dat een man een ruit van de winkel vernielde en naar binnen ging. De man werd door de politie in de winkel aangehouden. Hij had enkele blikjes vis weggepakt. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man levert rijbewijs in na rijden onder invloed

Een 24-jarige Eindhovense automobilist moest zondagmorgen zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 3.15 uur betrapt was op het rijden onder invloed. Hij reed op het Begijnenhof. De man blies bijna 1,55 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man na bedreiging stadswacht aangehouden

Zaterdag om 17.10 uur is in zijn woning in Gemert een 20-jarige man aangehouden. Hij zou zaterdag rond 14.30 uur op de Ameidewal in Helmond een medewerker van de Stadswacht hebben bedreigd. De stadswachter hield toezicht bij het opruimen van de weekmarkt. De man uit Gemert stopte waar dat niet mocht en de stadswachter maakte hem daar attent op. De verdachte reed niet door en de stadswachter pakte zijn opschrijfboekje. Daarna reed de man verder maar kwam even later terug en bedreigde de stadswachter met de dood. Via het kenteken van de auto kon de verdachte later aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Twee jongens na mishandeling aangehouden

Op de Hoofdstraat zijn zondag om 0.55 uur een 17-jarige jongen uit Ermelo en een 16-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Zij hadden op de Houtse Parallelweg twee Helmonders zonder enige aanleiding in het gezicht geslagen. Ze waren duidelijk erop uit om ruzie te zoeken. Na de mishandeling reden ze weg op één bromfiets. De gewaarschuwde politie trof de twee op de Hoofdstraat waar ze met hun bromfiets tegen een auto waren gereden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek. De twee mishandelde mannen zijn 20 jaar oud en komen uit Helmond en Mierlo.

Helmond: Man bedreigt portier

Een 36-jarige man uit Haarlem is zaterdag om 22.50 uur op de Molenstraat aangehouden. De man was uit een horecagelegenheid gezet vanwege wangedrag. Buiten bedreigde hij de portier van de zaak. De man is ingesloten.

Oirschot: Inbreker betrapt

In een school aan de Montfortlaan is zaterdag om 15.00 uur een 22-jarige man uit Oirschot aangehouden. Een personeelslid van de school was in het gebouw aan het werk en hoorde iets. Toen hij ging kijken trof hij de Oirschottenaar aan. Die was binnen gekomen door een ruit kapot te maken. De verdachte is de cel ingegaan.

Deurne: Twee jongens aangehouden na vernielen spiegels

Twee Deurnese jongens van 16 jaar oud zijn zondag om 3.15 uur op de Spoorlaan aangehouden. Zij hadden in het voorbij fietsen enkele spiegels van geparkeerde autos getrapt. De verdachten zijn op het bureau verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor konden ze naar huis.

Heeze: Man met gestolen bromfiets aangehouden

Op de Geldropseweg is zaterdag om 14.30 uur een 19-jarige man uit Someren aangehouden. Hij reed op een bromfiets die afgelopen dinsdag was gestolen. Een vriend van de eigenaar van de bromfiets herkende het voertuig. De 19-jarige man vertelde de bromfiets van iemand geleend te hebben. Om een en ander uit te zoeken is de verdachte ingesloten.

Veldhoven: Man na steekpartij aangehouden

Op het Opvangcentrum aan de Vooraard is zaterdag om 20.00 uur een 20-jarige bewoner aangehouden. Hij had tijdens een ruzie een 24-jarige medebewoner met een mes in het gezicht gestoken. De verwondingen vielen mee, het slachtoffer hoefde niet in het ziekenhuis behandeld te worden. De verdachte is ingesloten.