Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht 07-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Winkeldieven aangehouden

WOUDENBERG Personeel van een winkel aan de Voorstraat heeft zaterdag rond 13.00 uur een winkeldief (een 22-jarige vrouw uit Woudenberg) aan de politie overgedragen die de winkel met medeneming van goederen ter waarde van enkele tientallen euros zonder te betalen wilde verlaten.

AMERSFOORT In een winkel aan het Sint Jorisplein droeg personeel zaterdag omstreeks 15.45 uur een 12-jarig meisje aan de politie overgedragen. Zij had geprobeerd een kledingstuk mee te nemen zonder te betalen. Aan de politie gaf zij bovendien een valse naam op. De jeugdige winkeldief is overgedragen aan het bureau HALT.

Ramkraak: getuigenoproep

AMERSFOORT De politie is een onderzoek gestart naar de daders van een ramkraak zaterdagmorgen omstreeks 2.30 uur bij een bedrijf aan de Amsterdamseweg. De daders zijn met een auto de voorgevel binnengereden (een pui van glas en aluminium) en hebben goederen gestolen (waarde nog niet bekend). Vervolgens zijn zij in de auto gevlucht. Getuigen meldden de politie om wat voor auto het ging. Deze werd door de politie kort daarna uitgebrand aangetroffen op de Puntenburgerlaan.

De politie vraagt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden bij de politie in Amersfoort (telefoonnummer 0900-8844). Ook kan worden gebeld met de anonieme meldlijn M (telefoonnummer 0800-7000).