Stad Utrecht, 10.55 uur

Utrecht 07-03-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Ernstige mishandeling

UTRECHT- In de nacht van zaterdag op zondag is in een horecagelegenheid aan het Lucasbolwerk een 46-jarige man uit Utrecht ernstig gewond geraakt aan het gezicht. Het slachtoffer stond af te rekenen toen hij werd aangesproken door een, voor hem onbekende man. Zonder enige aanleiding werd deze man, een 41-jarige inwoner van Utrecht, agressief en sloeg het slachtoffer met een bierglas in het gezicht. Omstanders hebben de man vastgegrepen en de politie gewaarschuwd. De Utrechter is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer is met de ambulance vervoerd naar het UMC.

Pizzakoerier overvallen

UTRECHT- Zaterdagmiddag rond 16.14 uur is een pizzakoerier de dagopbrengst kwijtgeraakt toen hij deze bij de bank wilde afleveren.

De 19-jarige pizzakoerier stond met zijn bromfiets op de stoep voor de kluis bij een bank aan het Smaragdplein, om een envelop met de dagopbrengst in de kluis te deponeren. Zijn 16-jarige collega stond achter hem. Op het moment dat hij de envelop uit zijn zak haalde, stond er iemand naast hem die de envelop uit zijn handen rukte. De pizzakoerier rende de dader nog achterna, maar kon de man niet meer inhalen. De dader sprong vervolgens bij een handlanger achterop een bromfiets en samen verdwenen zij in de richting van de Julianaweg. Het signalement van de man die de envelop uit de handen van de pizzakoerier trok luidt: ongeveer 19 jaar, licht getinte huidskleur, donker kort haar, rond de1.80 meter lang. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een donkere jas. De bestuurder van de bromfiets had ook een licht getinte huidskleur. Zij reden op een donker blauwe bromfiets van het merk Puck Zip.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze overval. Heeft u iets gezien, bel dan met de politie district Tolsteeg, 0900-8844. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Zinloos geweld

UTRECHT- De politie heeft zaterdagochtend rond 11.45 uur een 26-jarige Utrechter aangehouden omdat hij een vrouw heeft mishandeld. Het 23-jarige slachtoffer eveneens uit Utrecht, liep over de Herman Gorterstraat en passeerde de Utrechter. De vrouw was op dat moment aan het telefoneren en maakte een opmerking tegen haar gesprekspartner. Waarschijnlijk dacht de Utrechter dat het over hem ging en ging vervolgens door het lint. Hij trapte de vrouw in haar rug zodat zij op de grond viel. Getuigen van dit voorval hebben de politie gewaarschuwd en op basis van het opgegeven signalement kon de man op het Moreelsepark worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT- Een 32-jarige Groninger is zaterdagavond om 22.40 uur aangehouden omdat hij zonder rijbewijs een auto bestuurde. De man reed op de Catharijnesingel toen surveillerende agenten hem staande hielden voor een controle. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en gaf bovendien een valse naam op. De Groninger werd hierop aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.